Közelgő kiállítások

Tony Blair az Egyesült Királyság miniszterelnöke 1997-2007 között. Ma Brexit ellenes megnyilvánulásaival van jelen a brit politikai életben. Dr. Csíky László karikatúrája.

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Tokácsli Galériában nyílik január 9-én 17 órakor Dr. Csíky László portré és karikatúra szobraiból, valamint Tónió portré és karikatúra rajzaiból közös kiállítás „Életutak” címmel. Az alkotásokat Ráfi Dénes gimnáziumi tanár ajánlja a közönség figyelmébe. Közreműködnek a Lajtha László AMI gitár tanszakos növendékei.

Hadházi László humorista karikatúrája Tóniótól.

Dr. Csíky László 1993 óta aktív kiállító itthon és külföldön egyaránt. Formázza az egész globális világ elmúlt és kortárs főszereplőit, tudósokat, művészeket, politikusokat, történelmi hősöket. Érdeklődésünkre elmondta, hogy az életművét átfogó kiállításon az elmúlt évben készült legújabb alkotásai közül néhány újdonságot is tervez bemutatni. Ám, hogy melyek lesznek ezek, legyen a kiállításig meglepetés. Tónió (Tóth Antal) a képzőművészettel 20 évesen kezdett el foglalkozni. Az Iparművészeti Főiskolán grafika és formatervezés szakon tanult, amikor a karikatúrarajzolást kipróbálta. Mára nevét és rajzait egyre többen ismerik meg a világon. Ezúttal a magyar humoristákat megörökítő új karikatúra sorozatából is hoz színes, látványos rajzokat a kiállításra, amely január 25-ig várja a látogatókat.

*****

Dr. Sallai Dániel női portréja.

A Szentes Városi Könyvtárban január 10-én 17 órakor lesz Dr. Sallai Dániel szentesi sebész rezidens „Ecset és szike” c. kiállításának a megnyitója. A megjelenteket Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke köszönti. A kiállítást Keller Jánosné, a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola vezetője nyitja meg.

Dr. Sallai Dániel életét gyermekkora óta végigkíséri az alkotás. A pihenést, kikapcsolódást szolgálja számára elsősorban, azonban azt vallja, mivel az ecsettel dolgozni a kéz ügyességét is fejleszti, így a munkáját is nagyban szolgálja ez a kellemes, hasznos hobbi, amit napjainkban a portréfestészetben igyekszik kiteljesíteni.

Az alkotásokat január 30-ig nézheti meg a közönség.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.