Hogyan óvjuk a töves fenyőnket?

A szentesi Vásárhelyi úton, a Díszfaiskolában óriási a választék, különböző méretű és fajtájú töves fenyőkből. Környezettudatos megoldás választani közülük karácsonyra. Igen, de hogyan gondozzuk annak érdekében, hogy évekre megmaradjon? Erről érdeklődtünk Sárréti Gyulánétól a Díszfaiskola vezetőjétől.

-A töves fenyőnk megtartása mindössze egy kis odafigyelést igényel. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki a földlabdában a hajszálgyökérzete, ezért folyamatosan tartsuk azt nedvesen. A nedvességet őrizhetjük úgy is, hogy celofánba, nylonba csavarjuk a földlabdát, miután alaposan átitattuk, belocsoltuk vízzel! A fenyő kellő nedvességét rendszeres spriccelő locsolással biztosítani tudjuk. A fenyőfát a lakás leghűvösebb pontján díszítsük fel, semmi esetre se tegyük fűtőtest mellé!

-Amikor a hideg helyről a meleg lakásba, valamint a díszítés lebontása után a meleg helyiségből hidegre visszük, a hőmérsékleti átállását a növénynek segítsük elő. Ha már leszedtük róla a díszeket, eltávolítottuk a nylonborítást, vagy edénybe ültetjük, érdemes alapos vízfürdővel ellátni. Teleltessük védett helyen, tarthatjuk az edényben is, de a gyakoribb vízpótlásról gondoskodni kell. Akár évekig eltartható az edényben folyamatos vízellátás mellett. A nyári melegben is tartsuk félárnyékos helyen. Arról, hogy jól viseljük gondját a fenyőnknek, az egyenletesen növekedő kis hajtások adnak visszaigazolást.

Ha nem szeretnénk megtartani, nincs helyünk számára a saját kertben, felajánlhatjuk közterületi kiültetésre – kaptuk a tájékoztatást.

-A fenyők megvásárolhatók a Karácsonyi Vásárban is a Kossuth téren. Minden kedves Olvasónak, Vásárlóinknak áldott ünnepeket, sikeres, boldog újesztendőt kívánunk. Legyen sokáig örömük a választott fenyőfa szépségében! x.  te.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.