Megnyílt a Karácsonyi Vásár a Kossuth téren

Ma, azaz november 29-én nyílt meg a Kossuth téren a Karácsonyi Vásár és egészen december 23-án estig lehet itt találkozni, beszélgetni, nézelődni, forralt bort, teát kortyolgatni, és a kis házakban árusítók portékái közül válogatni.

A Városellátó NKft. művezetője, Dancsóné Hlbocsányi Evelin reggel arról tájékoztatott bennünket, hogy idén a Jázmin Virágboltra esett a választásuk, hiszen minden évben másik virágboltot kérnek fel az adventi díszítés elkészítésére. A Sáfrán Mihály utcai üzlet tulajdonosa újította meg az adventi koszorú fehér díszítését és ő készítette a csúcsdísz angyalkát is a fenyőfára. A város karácsonyfájára egyébként bárki tehet fel díszt, de évről-évre gondosan megőrzik a régebbi díszeket is – mondta a művezető asszony, aki az adventi koszorú fenyő alapját felajánlotta, és a díszítésben is segített.

Berezvai Csilla főkertész érdeklődésünkre elmondta, hogy idén négy felajánlás érkezett a város fenyőfájára. A Városellátó Nkft. parkgondozó munkatársaival egyeztetve a Kertvárosból felajánlott fenyőfát választották az idei ünnepi díszítéshez.

A délutáni megnyitón Szabó Zoltán Ferenc polgármester, a hagyományoknak megfelelően, hangos visszaszámlálással adott jelt a város ünnepi díszkivilágításának megkezdésére. Azt kérte a szentesiektől, hogy a karácsonyi hangulatban üdvözöljük barátainkat, hívjuk meg ide ismerőseinket, teremtsen ki-ki minél több alkalmat a találkozásra, beszélgetésre. A megnyitó ünnepség meghittségét a Dr. Mátéffy Ferenc Tagóvoda kis óvodásai műsora biztosította, majd az önkormányzat munkatársai meleg kakaóval, friss kaláccsal kedveskedtek a téren nézelődőknek.

Ezekben a napokban számos kulturális program szolgál majd a kilátogatók szórakoztatására. A közölt plakátokon felsoroltak közül válogassanak kedvükre. Legyen kedves Mindnyájuknak nyugodt, szeretetteljes, áldott az adventi készülődésük. Vasárnap 16 órakor pedig, református szertartás szerint az adventi koszorú első gyertyája is fényt áraszt majd Szentes főterén.

Kép és szöveg Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.