Startol a Nemzetközi Szemészeti Konferencia

A Kiséri Állatorvosi Rendelő, valamint a Közép-Európai Társállat Szemészeti Társaság november 30-án, immár kilencedik alkalommal rendezi meg Szentesen a Nemzetközi Állatorvosi Szemészeti Konferenciát.

Az idei program előadói között találjuk ismét Prof. Dr. Tóth Józsefet, aki Németországból érkezik, s ezúttal a Cornea megbetegedés sajátosságairól, a betegségből történő regenerálódásról osztja meg tapasztalatait a konferencián részt vevő orvosokkal, akik a betegség lézeres sebészeti beavatkozásairól is fontos részleteket tudhatnak meg tőle. Délután Dr. Győrffy András a szemműtéteket megelőző altatás gyakorlati lépéseit mutatja be, kitérve az egyes fajtákat jellemző sajátosságokra is. Ezt követően Dr. Siver László a szemészeti ultrahang diagnosztika alapjairól és helyes használatáról tart ismertetőt. S legvégül a házigazda, Dr. Dobos András címzetes egyetemi docens az Überreiter szindrómáról tart előadást a jelenlévőknek.
A konferenciával kapcsolatban további információk tudhatók meg a www.szentesiallatorvos.com, valamint a www.allatorvosiszemeszet.hu honlapon.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.