A francia szobalány

A Szentes Városi Amatőr Színkör új bemutatójának sajtó nyilvános főpróbájába nyerhettünk betekintést november 8-án. Ezúttal Jacques Deval: Francia szobalány c. vígjátékát állították színpadra 5 képben.

A darab egy gazdag amerikai család mindennapjaiba enged betekintést, ahol a jólét bizony veszélybe kerül. A kedves, bájos francia szobalány, aki valójában nem is szobalány, felmérve a helyzetet, nagyvonalú segítséget nyújt a család számára.

Aki megnézi a bemutatót, megtudja hogyan. Azokat a jeleneteket rögzítettük, amikor a rejtőzködő kedves éppen elvállalja a szobalányi állást, hiszen a másik szobából meghallotta, amint az édesapa elpanaszolta fiának, milyen kilátástalannak tűnő helyzetbe került a család. Mit is vár az apa a fiától, hogy menthessék, ami menthető?

A társulat tagjai ismét kitettek magukért. Derűs jelenetek, szép kosztümök, hiteles színészi teljesítmény tette élvezetessé az előadást. Rendkívüli eleganciával keltették életre az egyes szereplőket, és a kort, amikor a történet játszódik.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.