Ahogy nagyapáink idejében… – Disznótoros, vitaminbombával

A derekegyházi húsvágó és feldolgozó üzem mintaboltjaiban az igazi házi, nagyapáink korabeli disznótoroshoz minden hozzávaló kapható. A finom vékony és fodros hurka, sütnivaló kolbász, mint alap mellé a csorvási savanyú aprókáposzta is ott sülhet a tepsi sarkában.

A hurkát szívesen viszik a háziasszonyok rakott ételekhez is. A bélből kifordítva, megvan a rakott krumpli, karfiol, káposzta legjava. Ám aki toroskáposztát szeretne készíteni, ahhoz is válogathat friss csülköt, körmöt, fület, oldalast, ki mit szeret.

A hurka, kolbász mellé a pecsenyehúsokkal erősíthetjük nagyszüleink hagyományos ízvilágát. S végül egy kellemes vitaminbomba!

Elkészítése: a mintaboltokban kapható savanyú aprókáposztából a levet kifacsarjuk. A káposztához felkarikázunk egy nagy fej vöröshagymát. Meglocsoljuk három evőkanál étolajjal. Megszórjuk 1 evőkanál csemege törtpaprikával. Mindezeket jól összekeverjük, lezárt edényben a hűtőbe tesszük. Másnap fogyaszthatjuk köretként, salátaként sültekhez, pörkölthöz, de akár a mintaboltokban kapható füstölt szalonnához, kolbászhoz is. Egészséges kiegészítője a házi fűszerezésű májasból, disznósajtból, vagy sült császárból, pörcből, tepertőből elfogyasztott reggelinek.

A szentesi Zöldségpiac melletti mintabolt kínálata megtalálható Csongrádon is a Fő utca 20-24. szám alatt. A további mintaboltok: Kecskemét Piaccsarnok, Budai u. 2, Szeged, Mars tér Nagycsarnok, a buszpályaudvar mögött.
Kép és szöveg: dt. x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.