Köszönet a Szociális Munka Napján

Tisztelt Civil Szervezeti Vezetők! Kedves Civilek! Ezúton szeretnénk tolmácsolni Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár úr szavait, s egyben köszöntünket kifejezni azért a mérhetetlen sok munkáért, amelyet a civil szervezeteink végeznek!
KÖSZÖNJÜK!

November 12. a Szociális Munka Napja, amelyet 1997 óta ünneplünk világszerte. A szociális, illetve a gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások területén dolgozó sok tízezer ember munkájának elismeréseként – Magyarország Kormánya előterjesztésére – az Országgyűlés ezt a napot számukra 2017-től munkaszüneti nappá nyilvánította.

Magyarországon a szociális, gyermekvédelmi és esélyegyenlőségi területen mintegy 5000 civil szervezet tevékenykedik, amelyek áldozatos, elkötelezett és magas szakmai színvonalon végzett, nélkülözhetetlen munkájukkal terhet vesznek le az állam válláról. A szociális területen dolgozó emberek ilyen irányú tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar társadalom még inkább szolidáris közösség legyen. A kormányzat támogatja és segíti a társadalmilag beágyazódott, hozzáadott értéket képviselő civil szférát: míg 2010-ben 144 milliárd forint, addig 2017-ben már 284 milliárd forint került szétosztásra a kormányzat közreműködésével a civil szervezetek között, amelyeknek közel 9%-át teszik ki a szociális területen tevékenykedők.

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatainak keretösszege szintén évről évre növekszik. Örömteli, hogy 2019-ben több száz szociális tevékenységet végző civil szervezet volt a nyertesek között.

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága – egyeztetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárságával – a szakmai irányítása alá tartozó Civil Információs Centrumokkal együtt ünnepli meg az idei Szociális Munka Napját, oly módon, hogy valamennyi megyeszékhelyen és a fővárosban is fiatalok bevonásával közösen látogatnak meg civil szervezet által működtetett szociális intézményeket, ahol szociális dolgozók mutatják be tevékenységüket a diákok számára.

A Szociális Munka Napja alkalmából köszönetet mondunk a szociális, gyermekvédelmi és esélyegyenlőségi területen tevékenykedő embereknek, civil szervezeteknek!

Áldozatos munkájukhoz ezúton kívánunk további sikereket és eredményeket.

Budapest, 2019. október 30.

Szalay-Bobrovniczky Vince
civil és társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár, Miniszterelnökség

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.