Itt a faültetés ideje!

A Szentesi Díszfaiskola alaposan felkészült a faültetési szezonra. Rendkívül gazdag a választék gyümölcsfákból, s mintegy 80 fajta díszfa közül lehet válogatni. Jó választás a konténeres fa, a gyümölcsfák között konténeres diófát is találtunk a Vásárhelyi út 146. szám alatti telephelyen.

Érdeklődésünkre Sárréti Gyuláné üzletvezető elmondta, hogy minden fa fajtából létezik konténeres változat is. Ezekről a fákról érdemes tudni, hogy bármikor 100%-os eredési biztonsággal ültethetők. Megfelelő fejlődése azonban nagy gondosságot igényel. A termőfáknál a termés az ültetés időpontjától függ, tehát az ideális időben ültetett társaikhoz képest eltérhet a termés időpontja.

A lombhullató fák – így a gyümölcsfák – ültetési ideje bármely fagymentes napon lehetséges. Az örökzöldek koraősszel vagy késő tavasszal ültethetőek nagy hatékonysággal. Rácsodálkozhattuk, csodaszép ezüstfenyők érkeztek!

A gyümölcsfák közül felhívjuk a figyelmet a hagyományos, őshonos körte, őszibarack, kajszi fajtákra, ám különlegességet lehet találni pl. a naspolya, egyes szilva fajták között, érdemes ezeket is meghonosítani. Az udvarok díszei lehetnek a különféle fűzfák, juharok, a díszcseresznye, a kőrisek, szivarfa fajták, az utcára a hagyományos gömbakácfa is kapható.

Még gazdag a választék krizantémokból, pl. egy cserépben három tő, három különböző színben kapható. Most kiültetve, évekre díszíthetjük vele a kertünket. A hétköznap 8.00 és 17.00 óráig, szombaton 8.00 -12.00 óráig, valamint vasárnap 9.00 és 12.00 óra között nyitva tartó díszfaiskola munkatársai várják önöket, szaktanácsaikkal segítik, hogy teljes lehessen az örömük a szépen díszített zöld környezetükben. Telefonszám: 06 30 965 1557. x.

Kép és szöveg: dt.


Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.