Fókuszban a zöldséghajtatás

A zöldséghajtatás időszerű szervezési a technológiai kérdései adták a fő mondanivalóját a mai napon, október 18-án a Délalföldi Kertészek Szövetkezete telephelyén rendezett Országos zöldséghajtatási nap programjának. A rendezvényre több mint 150 termelő regisztrált és 32 kiállító mutatkozott be termékeivel, tevékenységével.

A rendezvényt a társrendező FruitVeB elnöke, Ledó Ferenc nyitotta meg, majd a mezőgazdasági szakoktatás átalakításáról a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési koordinátora, Kovács Judit tartott ismertetőt. A nap előadója volt Nagypéter Sándor a DélKerTÉSZ elnök-ügyvezetője, aki a szövetkezet ez évi hajtatási tevékenységének tapasztalatairól számolt be, majd Ledóné dr. Darázsi Hajnalka szaktanácsadó a zöldségfélék ellenállóságának feltételeiről, a kedvezőtlen környezeti hatásokkal szembeni védekezés lehetőségeiről tájékoztatta az érdeklődőket. A palántaszerződések aktuális kérdéseiről Oltyán István, az Árpád Agrár Zrt ágazatvezetője tájékoztatóját hallgathatták meg a résztvevők.

A jelenlévők megismerkedhettek a DélKerTÉSZ telephelyén folyó tevékenységekkel, a jövőbeni tervekkel, valamint a kiállításon bemutatkozó cégek tevékenységéről is felvilágosítást kaphattak.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.