Az ölelés világnapján

A szentesi Boldogság klub tagjai október 15-én, az ölelés világnapján 17.00 és 18.00 óra között a Posta melletti kis téren találkoztak az arra járókkal, hogy felhívják figyelmüket a jeles nap üzeneteire.

Az őszinte baráti öleléshez apró kis szóróanyagokat osztottak, amelyeken pl. ez állt: „Az Igaz Szeretet ötödik titka – az érintés ereje. Az érintés – a szeretet egyik legerősebb megnyilvánulása, amely legyőzi a gátlásokat és megerősíti a kapcsolatokat! Az érintés megváltoztatja a fizikai és érzelmi állapotunkat és érzékenyebbé teszi az embereket a szeretetre! Az érintés meggyógyítja a testet és felmelegíti a szívet. Ha ölelésre tárod karjaid, azzal szíved is kitárod.”

A Szentesi Egészségfejlesztési Iroda „Jobb Veled a Világ” c. programjában tevékenykedő Boldogság klub a mindennapok 10 pontja között azt is tanítja az érdeklődőknek és klubtagjainak, hogy Ölelj szívből. Tanulmányok kimutatták, hogy az ölelés rendszeressége segíti az immunrendszer egészséges működését, képes csökkenteni a stressz káros hatásait, valamint mérsékli a szívbetegségek kockázatát. „Az ölelés olyan gesztus, amely beszédesebb minden szónál!” Ráadásul, nem kerül semmibe.

A szeretet szép, pozitív üzenetei legyenek velünk minden nap. Osszuk és osztozzunk benne, ahogy jó szóval, bíztatással, egy mosollyal is szebbé tehetjük a másik ember napját, úgy egy öleléssel is ajándékozzuk meg a másikat minél gyakrabban! Családtagoknak naponta többször is éltető, bizalomerősítő és megtartó hagyomány, szokás kell, hogy legyen.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.