Vigyük haza az ősz minden szépségét!

Az ősznek is megvan a maga varázsa, ami leginkább a színvilágában és természetes hagyományaiban rejlik. Régen ősszel tartották a legtöbb esküvőt, mulatsággal ünnepelték a betakarítások végét. A házakat, kerteket felkészítették a télre, a nyugalomra. Pihenésképpen eleink a hosszú téli napokon kézműves termékeket készítettek a háztartás számára, pótlásként, vagy piaci értékesítésre.

Mára szokásaink nagyon átalakultak, azonban akik szeretik szépíteni környezetüket, kertjüket, otthonukat, ma is bőséggel találnak feladatot. Szeretnénk éppen ezért figyelmükbe ajánlani a Szentesi Díszfaiskola kínálatát, hiszen most érdemes évelő virágokat ültetni, és ez az időszak a cserjék, örökzöldek és más szezonális növények ültetési ideje is. A talaj előkészítéshez zsákos marhatárgyát, kiváló minőségű virágföldeket tudnak a díszfaiskola Vásárhelyi út 146. szám alatti telephelyén beszerezni. A sziklakertek kialakításához, díszítéshez, szépítéshez sziklakövek, darabos kövek nagy választékban kaphatók. Ültető edényekből is gazdag a kínálat.

Íme, néhány jó tanács: lombhullató facsemetét a lombhullást követően, fagymentes napokon szabad majd el-, átültetni. Ha konténeres fát, cserjét szeretnénk, ahhoz edényt is, növényt is választhatunk. A sértetlen, tökéletesen kifejlett gyökérzet garanciája annak, hogy egészséges, pompás növénynek örülhetünk egész évben.

A kora őszi virágzású évelők a kora tavasziakkal ellentétben, nagy termetűek, pompázatos színeikkel betöltik a rendelkezésükre álló teret és élettel telítik a kertet. A színpompás hatást a tarka árvácskákkal, szellőrózsákkal, a folyamatosan nyíló kokárdavirággal, phlox-okkal, őszirózsákkal, krizantémokkal tehetjük teljessé.
A díszcserjék egy része az őszi lomb színeibe öltözködik ilyenkor, jellegzetesen aranylóvá válik. Ám azok is, amelyek egész évben megtartják színüket, tökéletesen illeszkednek a szín kavalkádba.

Érdemes elidőzni tehát a Szentesi Díszfaiskolában és elgyönyörködni a nyírott spiráltuják, cukorsüvegfenyők, mini ezüstfenyők, ciprusok, tűztövisek… szépségében. A sárguló nyírektől a végzetfákig számos fafajta közül választhatnak, s természetesen az ültetéshez, gondozáshoz tanácsokat kérhetnek, kapnak.
A Szentesi Díszfaiskola nyitva tartása változott! Hétköznap 8.00 és 17.00 óra között, szombaton 8.00 és 12.00 óra között tartanak nyitva. Nagyon fontos, vasárnap is várják a vásárlókat 9.00 órától 12.00 óráig! További információkat találnak honlapjukon: www.szentesifaiskola.hu
Kép és szöveg: – dite – x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.