Felpezsdül a város

FÉpítsd újra önmagad – ezt jelenti a Nippon Zengo japán eredetű kifejezés, ami talán keveseknek jutna eszébe, de szentesi fejből pattant ki. Szeptember 28-án a Szivárvány Aqua és a Mozdulj Velünk Szentesért Egyesület közös szervezésében rendezik meg Szentesen a Welness Colosseum támogatásával az Ifjúsági Háznál a XIII. Országos Nippon Zengo Családi- és Sportnapot, ahol azok is megismerkedhetnek a sporttal, akik eddig még nem hallottak róla.

A program a legkisebbeknek kedvezve egy Ovi Olimpiával kezdődik, majd az ünnepélyes megnyitót követően a Nippon Zengo alapjait sajátíthatják el az érdeklődők. A szervezők minden korosztályra gondoltak, ezért az idősebbek szenior tornán, a fiatalabbak – persze a kor relatív, tudjuk jól – alakformáló tornán vehetnek részt. A délutáni program részeként először versenyez Szentesen Sztanó György paralimpikon, de Hrisefis Gábor jóvoltából egy artista bemutatót is megtekinthet a nagyérdemű. Mindezek mellett természetesen nem maradhat el a kicsik kedvence, az ugrálóvár, de kóstolhatunk majd vegán ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, sőt, még lúgos vizet is.

A rendezvényen ingyenes szűréseken, egészségi állapotfelmérésen vehetnek részt az érdeklődők, a napot pedig zenei program zárja: fél hattól az X-faktor korábbi győztese, Optiz Barbi ad koncertet, este nyolctól pedig a rocklegenda, Vikidál Gyula és zenekara csap a húrok közé.

Dorogi László

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.