A dolgozók maguk újítják fel a helyiségeket az ifjúsági házban

Az Allstars Dance meglepetés műsora.

Különleges, ám nagyon megható kis ünnepség volt ma a szentesi Ifjúsági és Művelődési Házban, amelynek korszerűsítéséhez és felújításához az ún. Helyi Akciócsoportra épülő pályázatból mintegy 130 millió forintot lehetett volna elkölteni.

A képviselő testület azonban úgy határozott, hogy 100 millió forintot a Tóth József Színház és Vigadó projektre csoportosít át, így az ifi ház felújítása megrekedt. A kollégák gondoltak egyet, festéket, festőecsetet ragadtak, és munkaidő után a tánctermet, valamint az egyik előadótermet, a bennük lévő bútorokkal együtt, rendbe hozták. A termeknek nevet is adtak.

Ma, azaz szeptember 19-én az Allstrars Dance táncosai kedves kis műsorral fogadták a vendégeket az intézmény folyosóján. Majd csodaszép fekete ruhácskában a Ladybird Balett stúdió kis növendékei sorakoztak fel. Nem véletlenül.

Ombódi Csilla művelődésszervező örömmel jelentette be, hogy az egykor nagy érdeklődés mellett folyt balett oktatás újraindul városunkban Fekete Mercédesz balettmesternek köszönhetően. Fekete Mercédesz annak a Szarvas Katalinnak a tanítványa, aki 1959-ben született, és itt tanult a Horváth Mihály Gimnáziumban, majd Szegedre került, hogy balett tanulmányait megkezdhesse. Később el is végezte a Táncművészeti Főiskolát Budapesten, klasszikus balettmesteri diplomát szerezve. A Nívó díjjal is elismert balettmester nagyon sok fiatallal szerettette meg a táncművészetnek ezt a különleges ágát, ezért úgy határoztak, hogy a felújított terem ezen túl Szarvas Katalin nevét viselje.

A felújított táncterem üzenete.

Majd az ünnepség a Szabó Magda teremben folytatódott, amelyet ugyancsak az intézmény dolgozói hoztak rendbe. Itt a Horváth Mihály Gimnázium 10. osztályos drámais tanulói emlékeztek meg a 2007-ben elhunyt kiváló írónőről.

Fodor Csaba igazgató megerősítette, hogy a kollégák ötlete és munkája nyomán tovább folytatódik az épület termeinek felújítása, és megköszönte, hogy igényesen, felelősséggel, gondolva az intézményt egyre nagyobb létszámban látogató gyerekekre, mindent megtesznek a körülményeik jobbra fordítása érdekében.

Kép és szöveg Dömsödi Teréz

Németh Viktor és Ombódi Csilla a Szabó Magda teremben.

Fodor Csaba igazgató köszönete.

A Horváth Mihály Gimnázium 10. évfolyamos tanulói.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.