Önteremtő verseskötet – teremtő gondolatok – Bemutató a könyvtárban

Kanfi-Horváth Imre olyan fiatalember látszólag, mint bármelyik kortársa. Arra vállalkozik azonban, hogy – önmaga elé tükröt tartva – versein keresztül megmutassa az őt, és egyben kortársait is foglalkoztató gondolatokat. Érdekes, hogy az én-keresés érzése az évek múlásával mit sem változik az emberben, azonban az egyes generációk egészen másképp fejezik azt ki.

Imre, azaz ImiRamone 2000 óta ír verseket. A most megjelenő első kötete 15 év termését fogja át. Érdeklődésemre, hogy hogyan is kezdődött? Nem meglepő választ adott:

  • Rock rajongó vagyok. Zenekart alapítottunk a barátommal, amelyben én voltam a dobos. A feldolgozások mellett igényünk volt saját dalok írására, és a szövegírás feladata rám hárult. Azután, a zenészi próbálkozások után maradtak a versek. Az IWIW-en közzétettem néhányat, lájkolták, kommentelték, bátorítottak, ebből merítettem erőt a folytatáshoz.
  • Ez a kötet tartalmaz ebből a korszakból származó dalszöveget?
  • Igen, ilyen a Nincs mit vesztenem…
    A kötetet az Irodalmi Rádió adta ki. 184 oldalon 78 verset talál az olvasó, melyekről a szerző azt mondta:
  • Az eddigi életem során átélt dolgokról szólnak a verseim. Úgy érzem, tükörképek ezek a személyiségemről, arról, ahogyan látom a világot. Aki olvassa, őszinte verseskötetet tart a kezében, bárki tudhat azonosulni a gondolataimmal.
    ImiRamone versei 5 éve a Facebookon is megjelennek, egy időben azonban a Lidércfény c. kiadvány is közölt néhányat. Vajon a fiatal szerző mit tervez a közelebbi és távolabbi jövőben?
  • Szeptember 17-én 18.00 órától a Városi Könyvtárban az Irodalmi Rádió munkatársainak közreműködésével tartunk könyvbemutatót, ahol a kötetet meg lehet vásárolni. Aki nem tud ezen a rendezvényen részt venni, az onteremto@citromail.hu email címemre is elküldheti megrendelését. A Líra könyvesbolt hálózat üzleteiben lehet kapni, náluk interneten is megrendelhető. Ez az esemény a közeljövő. Folytatom tovább az írást. Mivel érdekel a keleti filozófia, a spiritualitás, azt gondolom, a későbbi verseimen ez még inkább érződni fog.
  • Kedves ImiRamone, további sok sikert kívánok!
  • Köszönöm szépen a lehetőséget, ahogy támogatóimnak a kötet megjelenéséhez nyújtott segítséget is nagyon köszönöm. – dite –
    Fotó: a szerző és az általa tervezett könyvborító.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.