Újabb HUNOR COOP áruház újult meg

Paulovits Tamás szavalt az ünnepségen.

Szeptember 9-én került sor a HUNOR COOP ZRt. felújított kertvárosi Szupermarketének ünnepélyes átadására. Mészáros Zoltán vezérigazgató, miután köszöntötte Szentes és Szegvár jelenlévő polgármesterét, és a vendégeket, vásárlókat, a következőket mondta: –

-Mindkét polgármester úrtól nagyon nagy támogatást, segítséget kaptunk, az áruházak környezete tanúskodik erről. Majd Gróf Széchenyi Istvánt idézve: „Az ember csak annyit ér, amennyi hasznot hajt embertársainak, hazájának és az emberiségnek…” – kifejtette:

A Százszorszép Óvoda kis óvodásainak műsora.

-Nem csak a magánemberek felelőssége segíteni, a cégeknek is. A HUNOR COOP egyik filozófiája az, hogy támogatnunk kell a környezetünket, hogy olyan áruházak álljanak a vásárlók rendelkezésére, amelyek vonzóak, a legmodernebben felszerelve szolgálják az itt élők javát. Az is nagyon fontos, hogy a munkatársaink a legjobb körülmények között dolgozzanak. A tulajdonosainknak pedig megfelelő hátteret, jól működő céget tudjunk felmutatni.

A Dobbantó Néptáncegyüttes táncosai is színesítették az avató ünnepséget.

-Az elmúlt három hónapban három ünnepi beszédet is kellett mondanom, hiszen három hónappal ezelőtt Szegváron egy ugyanilyen méretű üzletet adtunk át, annak az „ikertestvére” előtt állunk most. Egy pályázat keretében 500 millió forintos beruházással, a két „ikertestvér” meg tudott újulni. Olyan közösségi teret is létre kívántunk hozni az üzletek felújításával, ahova az emberek szeretnek járni. A COOP-nak, a „Jó szomszédnak” vonzónak is kell lennie. Olyan lett, amilyen a vásárlóknak kijár. Az 500 milliós beruházáshoz 100 milliós támogatást kaptunk, ami 60 millió forint kedvező kamatozású hitel és 40 millió forint vissza nem térítendő támogatás. A két gyönyörű áruházra költöttük, amelyek kívül-belül megújultak, teljesen új berendezést kaptak, az épület tetején pedig napelemek termelnek pozitív energiát. A napelemek révén, és a nagyon hatékony belső energia fogyasztókon keresztül, tényleg a jövő áruháza készült el – hallhattuk.

Beszélt arról, hogy Rózsa József, a két projekt irányítója, itt, a lakótelepi építkezéseken volt gyakorlaton 1977-ben. Emlékszik, hogy az áruház akkor épült. A másik dátum 1997, amikor az ÁFÉSZ-ek közös társaságából a ZÖLDÉRT-től átvették ezt az áruházat. Az akkori üzletvezető még ma is aktív munkatársuk. A COOP üzletláncba elsők között lépett be az áruház, próbálta a legmagasabb igényeket kiszolgálni itt a Kertvárosban, és Szentesen.

-Hiszek abban, hogy nekünk a jövőt kell építeni. Össze kell fogni a vásárlókkal, a szállítókkal. A vásárlók nélkül nem jöhetett volna létre a beruházás, ahogy a munkatársaim áldozatos munkája nélkül sem. Igazán jó munkát végeztek a fő-, és alvállalkozó cégek munkatársai is – összegzett Mészáros Zoltán vezérigazgató. Majd kérte, vigyék jó hírét a megjelentek a megújult szupermarketnek.

Szirbik Imre polgármester is szót kapott, aki személyes emlékeit idézte fel a környékről, ahol az 1970-es évek végén lakott családjával. A jó szomszédságot ily módon tapasztalta akkoriban is.
-Azzal, hogy együtt ezt meg tudtuk csinálni, a külső környezetével együtt, méltó áruháza lett a környéknek. A város gondolkodásmódját tükrözi, együtt, lépésről lépésre, ahogy a köveket egymás mellé raktuk, úgy épül a város, jó szándékkal. Sok mindenben van kooperáció a COOP-pal. Ne csak az áruház jó hírnevét vigyék, hozzák ide a forintokat is a vásárlók, s ez által a cég könyveiben gyarapodjék az eredmény. Sokáig lehessen az áruház teli polcokkal bíró jó szomszéd – mondta.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.