Hatékonynak bizonyul a L’amour bankó

Tegnap, szeptember 2-án, sajtótájékoztatót tartott a helyi vállalkozásokból alakult L’amour csoport az 1 hónapja kibocsátott bankó tapasztalatairól.

Az eseményen részt vett Szirbik Imre polgármester is, aki üdvözölte a kezdeményezést:
-Az önkormányzat és a vállalkozók, ha közösen tudnak gondolkodni, az jó dolog. Az önkormányzat feladata, hogy a település közösségi kezdeményezésit a maga eszközeivel segítse. Jó értelemben vett lavina indult el a „Vedd és Védd a Szentesit!” programmal, amely megújítókra, követőkre talált. Vásárlóként de, városvezetőként is, sőt leendő nyugdíjasként is örülök a vállalkozások folyton megújuló kezdeményezéseinek. Bízom abban, hogy amint eddig, ezután is partnerre találnak az önkormányzatban. Rendkívül jó alkalmak az ilyen beszélgetések, mert meghatározható a közönség felé küldendő üzenet, és az is, hogyan lehet még hatékonyabbá tenni a kezdeményezést – mondta.

Bocskay István, az önkormányzat ipari park referense immár 10 éve áll élén a vállalkozásokat segítő munkának.  
-A folyamat szép állomása a mostani.
Az előzményekről azt mondta: Szentes Önkormányzata a vállalkozások részére a válság évében kiküldött egy kérdőívet, hol szorít leginkább a cipő. Hogy tudna segíteni. A beérkezett válaszokból kitűnt, hogy komoly piacvesztést érzékeltek a vállalkozások, a másik pedig, hogy nincs tőkéjük beruházásokra. Az önkormányzat ekkor kamatmentes vállalkozói kölcsönnel segített, több mint 60 munkahelyet és 150 millió forint beruházási értéket aktiválva.

A piacvesztés enyhítésére indult el 2009-10-ben a „Vedd és Védd a Szentesit! program. Olyan keret ez, amelyen belül arra próbáljuk ösztönözni a lakosságot, hogy a helyi termékeket, szolgáltatásokat vegyék figyelembe, lehetőleg helyben vásároljanak. Ezzel a helyi gazdaságot fejlesztik, segítik – ismertette.
Négy évvel ezelőtt néhány vállalkozó úgy gondolta, hogy megalakítja a L’amour csoportot. Rendszeresek, egyre sikeresebbek a L’amour napok. Szívesen veszik igénybe az emberek a kedvezményeket. A napok között 1 hónapja elindult a L’amour bankó. Az elmúlt 30 nap tapasztalatairól a jelenlévő üzlet tulajdonosok pozitívan számoltak be.  Megtudtuk, hogy eddig 10 ezer darab került a vásárlókhoz az 5000 Ft feletti vásárlásnál 500 Ft kedvezményre jogosító bankóból, amelyet mind a csoporthoz tartozó 16 üzletben be lehet váltani. Beváltáskor a vásárló újabb bankót kap, az említett összeg feletti vásárlásai után.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.