Felkészült a kampány 50 napjára a Jövőnk Szentes csapata

Szűcs Ildikó 8.vk., Szabó Zoltán Ferenc polgármester-jelölt, Vidovics Zoltán 5.vk., Füsti-Molnár István 1.vk. a Jövőnk Szentes Egyesület jelöltjei.

A Jövőnk Szentes Egyesület sajtótájékoztatót tartott augusztus 22-én, melynek témája az október 13. önkormányzati választásokra való felkészülés volt. A korábbi sajtótájékoztatón két körzet képviselő-jelöltjének bemutatásával adósak maradtak, így Vidovics Zoltán és Szűcs Ildikó bemutatkozására ez alkalommal került sor.

A Jövőnk Szentes Egyesület május 21-én lett bejegyezve a Szegedi Törvényszéken, így az egyesület legálisan – mint pártokon felül álló összefogás – tud indulni az idei önkormányzati választásokon – hallottuk Szabó Zoltán Ferenc polgármester-jelölttől. Az egyesület regisztrációja a területi választási irodánál ugyancsak megtörtént, amely immár jogerőre emelkedett. Ezzel az egyesület jelöltjei átvehetik az ajánlásgyűjtő íveket.

Krausz Jánosné a 7.vk., Móra József a 6.vk., Kiss Csaba 3.vk. képviselő-jelöltje.

 Már a korábbi találkozások alkalmával nagy figyelmet és érdeklődést kaptak jelöltjeik a lakosok részéről, amelyet ezúton is megköszönt Szabó Zoltán Ferenc. Azon meggyőződésének adott hangot, hogy együtt, a lakosság elképzeléseit figyelembe véve lehet a programjukat sikerre vinni az elkövetkező 5 évben. A rendelkezésre álló két hétben gyűjtik a támogató ajánlásokat, a hivatalos képviselő-jelöltséghez. Elmondta a polgármester-jelölt, hogy munkaidőben keresik fel a lakosokat otthonaikban, azonban hétvégén, este nem fognak senkit zavarni az otthonukban, nem terhelik indokolatlanul a lakosságot. A lehető legdiszkrétebben szeretnének minél többekhez eljutni, hogy összegyűjtsék a támogató aláírásokat az őszi önkormányzati választáson való induláshoz.

Agócs Lászlóné a 10. vk., Szűcs György a 9.vk. képviselő-jelöltje.

Majd átadta a szót Vidovics Zoltánnak az 5. sz. választókerület képviselő-jelöltjének a bemutatkozásra.
A lokálpatrióta tanár és sportember azt mondta el, hogy szüleitől megtanulta a becsületes, tisztességes munkát, amelyet továbbra is a legfőbb értéknek vall. Matematika-testnevelés szakos tanári diplomát szerzett Szegeden, az élethosszig tartó tanulást ma is fontosnak tartja, ezért folyamatosan továbbképzi magát. Szabó Zoltán Ferenc polgármester-jelölt megtisztelő felkérését civil emberként fogadta el, sem eddig, sem a jövőben nem kíván egyetlen pártnak sem tagja lenni. Meggyőződése, hogy a sportban szükséges kitartás, munka ezen a területen is eredményes lehet. Választott munkáit mindig örömmel, a kihívásokat keresve végezte, most sem lesz másként. Örömmel tölti el, amikor tanítványai továbbviszik a tőle tanult hitvallást, kitartást. Megígérte, hogy választói bizalmát meg fogja szolgálni. Nem csak kreativitását, lelkesedését, ajánlja a közügyekért, majdani képviselői tiszteletdíját is fel kívánja ajánlani olyan sportegyesületek számára, amelyek nem kiemelt sportágban tevékenykednek, azonban az utánpótlás terén komoly sikereket kérnek el. Választókerületében 3 évtizedet élt, 10 évig itt tanított, sok lakóját barátként, ismerősként üdvözöl, ezért bízik abban, hogy később velük együtt közösen tudják végezni a döntés előkészítő munkafolyamatokat is. A szentesiek megérdemlik, hogy józan gondolkodású és sportszerű, őket ismerő, megértő, városvezetésük legyen. Egy jó polgármester mellé pedig jó, ha van egy együtt gondolkodni tudó testület – mondta.

Majd személyes találkozásra hívta a választópolgárokat augusztus 31-én 17 órára lakossági fórumra az ifjúsági házba.

A 8. sz. egyéni választókörzet képviselőjelöltje Szűcs Ildikó bemutatkozásként elmondta, hogy három diplomával rendelkezik, a könyvtáros, okleveles informatikus könyvtáros és okleveles könyvtárpedagógus, szakmáját hivatásnak tekinti. 33 évig dolgozott a városi könyvtárban, ebből 12 évet vezetőként. Örömmel szolgálta a város kulturális életét. Nagyon fontos számára az önkéntes tevékenység is mind magán, mind közösségi emberként.

Az elmúlt napokban a Kisért bejárva döbbent rá, mennyi gyermekkori emléke él még. Beszélt arról, hogy a városrész biztonsága érdekében a közlekedés feltételeit javítani, a járdalapokat cserélni, a járdákat javítani szükséges. A Farkas Antal utcán a forgalmat lassítani volna célszerű. A biztonság érdekében több térfigyelő kamera volna szükséges a városrészben. Kompresszor pont kialakítása a kerékpárutakhoz kapcsolódóan ugyancsak célszerű lenne. A Kisérben egy közösségi ház is hiányzik véleménye szerint, akár fiókkönyvtárral, vagy a könyv kiszállítás lehetőségével. Szeretné, ha a város évszakokhoz kötődő díszeiből kerülne ebbe a városrészbe is. -Találjunk közösen olyan helyeket, ahova ültethetünk még egy fát – tette hozzá.

A Kisérbe több információs pont elhelyezését is javasolni fogja, amelyek segítenék az eligazodást a városrészben. A város iránti szeretetét, a közösen végzett munka iránti igényét ajánlotta a választópolgárok figyelmébe, kérve mindehhez a támogatásukat.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.