A FIDESZ-KDNP-s térségi polgármesterek többsége újra indul az önkormányzati választáson

Ma, augusztus 21-én Szentesen tartott sajtótájékoztatót Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a FIDESZ-KDNP megyei választmányi elnöke, aki bemutatta a térségi Fideszes és a FIDESZ által támogatott független polgármester-jelölteket.

Bevezetőjében kiemelte, hogy Magyarország napjainkra Európa legnagyobb gazdasági növekedésével, 5,5 % feletti gazdasági növekedéssel kiemelkedő gazdasági teljesítményt ért el. Nagyon fontos – mondta, hogy Magyarország teljesítőképessége hogyan alakul az elkövetkező időkben.
-Azok a településvezetők, polgármester- jelöltek, akikkel együtt tudunk hosszú távon dolgozni, a gazdasági növekedésből is ki fogják venni a részüket, az új uniós ciklus lehetőségeivel élve a lakosság élethelyzete is tovább javulhat majd.  A Kormány mindent megtesz azért, hogy a 10 ezer lakos alatti településekhez is minél több infrastrukturális fejlesztés eljusson, erre számos példa volt eddig is a Települési Operatív Programnak köszönhetően.

Hozzá tette, azok a települések fognak a legkiemelkedőbben fejlődni, amelyek vezetői tudják, hogyan működik a gazdaság, tudják a lehetőségeiket, olyan kapcsolatrendszerekkel rendelkeznek, amely a településen élő emberek számára fontos fejlesztésekhez nyújthat hozzáférést.

Farkas Sándor választmányi elnök először a fideszes polgármester-jelölteket mutatta be, közülük sokan eljöttek a sajtóeseményre.

Jelen volt Szarka Attila Árpádhalom polgármestere, Szabó István Derekegyház polgármestere, aki KDNP-s tagsággal rendelkezik.
Fideszes polgármester-jelöltként újraindul Nagy Sándor Kistelek polgármestere, Zsótér Károly Mindszent polgármestere, Szebellédi Endre Nagymágocs polgármestere, Barna Károly Szatymaz polgármestere.
Gémes László Szegvár polgármestere ezúttal Szentesen méreti meg magát. Farkas Sándor úgy fogalmazott, személyével Szentes fejlődése is kiemelkedő lehet a középvárosok kategóriájában.
Csongrádon Bartuczné Vincze Zsuzsanna, míg Sándorfalván Búza Katalin alpolgármesterré választását támogatják.

Ezután következett azoknak a független polgármester-jelölteknek az ismertetése, akik a Fidesz támogatásával indulnak az idei önkormányzati választáson.

Bakson Búza Zsolt polgármester, Balástyán Újvári László jelenlegi polgármester újraindulását támogatják. Csanyteleken Erhard Gyula indul polgármester-jelöltként. Csengelén Kormányos Sándor, Csongrádon Bedő Tamás bizonyított, ismét megmérettetnek a FIDESZ-KDNP támogatásával. Dócon Turda Gábor indul polgármester-jelöltként. Eperjesen Kabai Mátyás méretteti meg magát, Felgyőn pedig Horváth Lajos polgármester ismételt indulását támogatják. Nagytőkén Szénászki Zsolt, Ópusztaszeren Makra József, Pusztaszeren Máté Gábor, Sándorfalván Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester független jelöltként számít a választók bizalmára. Szegváron Lukács Istvánné jelenlegi alpolgármester indul a polgármesterségért. Tömörkényen Bánfi Sándor polgármester ismételt megválasztásában bizakodik a FIDESZ-KDNP.

Kép és szöveg: Dite


Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.