Konyha: havi ajánlatunk – Főtt császár, házilag

A Derekegyházi Húsvágó és Feldolgozó Üzem mintaboltjaiban folyamatos a vásár bőrös malachúsból, kilója 680 Ft. Szentesen a Rákóczi Ferenc utcai Mintaboltban (Zöldségpiac mellett) Szűcs Antal hentesmester ezúttal többek között a malac, dagadós hasaaljából készíthető főtt császárszalonna házi elkészítéséhez is ad tippeket.

-A malachúst akár bográcsban pörköltnek, akár tárcsán sütve is elkészíthetjük. Mindig ügyeljünk arra, hogy az érett sertés húsával szemben a malachús gyengébb, vizesebb. Óvatosan adjunk hozzá főzés közben vizet. Én negyedóra múlva pótolom a szükséges vízmennyiséget. Van annyi szalonna a malac húsán, amennyi a sütéshez kell, tehát nem szükséges zsírt tennünk alá!
-A dagadós hasaaljából igen ízletes főtt császárszalonna készíthető. A húst fűszeres vízben megfőzzük, szemes bors, köménymag, fokhagyma, só hozzáadásával. Én 1-2 babérlevelet is teszek bele. Amikor megfőtt, jó sok zúzott fokhagymával, erős vagy csemegepaprikával érleljük.
-A malac, dagadós hasaalját töltve is elkészíthetjük. Vegyes zöldséget, én Mexikói zöldségkeveréket használok, megpárolunk, majd elkeverjük áztatott zsemlével, gombával, főtt tojással. Ezt a tölteléket a felszúrt részbe töltjük, és leöltjük. A töltött húst lassú tűzön sütjük. Hidegen szeleteljük, így szép, esztétikus és finom ételt kapunk. Jó étvágyat hozzá!

A szentesi Zöldségpiac melletti mintabolt kínálata megtalálható Csongrádon is a Fő utca 20-24. szám alatt. A további mintaboltok: Kecskemét Piaccsarnok, Budai u. 2, Szeged, Mars tér Nagycsarnok, a buszpályaudvar mögött. 

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.