Kaifeng és Szentes vezetői együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá

Tegnap, augusztus 8-án délelőtt a Városházán Szirbik Imre polgármester fogadta a kínai Kaifeng város népes delegációját. Az ötmilliós lélekszámú kínai település vezetőivel együttműködési szándéknyilatkozat aláírására is sor került.

Előbb Szentes város polgármestere mutatta be a vendégeknek röviden településünk történetét és adottságait. Szólt a mintegy 350 éves városi múlt jelentős mérföldköveiről, valamint a bolgárkertészet jelentőségéről. A város nyitottságának jeleként említette a több féle vallási felekezet egymás mellett élését. A geotermikus energia hasznosítás eredményeiről is beszélt, ahogy a zöld természeti környezet megóvása érdekében tett erőfeszítéseinkről is tájékoztatta a delegációt. Így tett említést a város ez irányú nemzetközi elismeréseiről.

A kaifengi delegációt vezető Hou Hong asszony megállapította, hogy sok közös vonás van a két település történetében. Kaifeng Kína nyolc ősi fővárosának egyike, több mint négyezer éves város. Kína keleti, középső részén található. Több mint 150 éve a gazdasági fejlődése töretlen, Kína egyik meghatározó gazdasági központja. Ahogy Szentes, Kaifeng is nyitott, az „Egy út, egy övezet” program fontos szereplője hazájában. Minősített zöldövezettel rendelkeznek.

Meghatotta Szentes nemzetközi elismertsége, egyúttal kifejezte szándékát a településük és Szentes közötti együttműködés érdekében, tolmácsolva meghívását városukba.

Majd Szirbik Imre polgármester ismertette az Ipari parkhoz kapcsolódó befektetési, vállalkozási lehetőségeket, s mindebben a Szentes Város Kereskedőház szerepét. Ezután sor került az együttműködési szándéknyilatkozat aláírására. A kínai vendégek, tovább utazásuk előtt, még néhány órán át ismerkedtek városunkkal.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.