A FIDESZNEK FONTOSAK A SZENTESI CSALÁDOK – Találkozók a lakossággal

Július 30-án sajtótájékoztatót tartott Gémes László szentesi Fideszes polgármester-jelölt és Holman István önkormányzati képviselő-jelölt a Családvédelmi Akcióterv új elemeire felhívva a lakosság figyelmét.

Gémes László arról beszélt, hogy közösségünk alapértéke a család, mely egy férfi és egy nő érzelmi kapcsolatán alapul. Ahhoz, hogy Magyarország erős nemzet legyen, nagyon jól teljesítő gazdaságra van szükség. A Nemzet számára fontos, hogy minél több gyermek szülessen. A Kormány ezért jövőre 2228 mrd. forintot fog erre a célra biztosítani, amelyből már az idén 224 milliárddal több összeg áll rendelkezésre, mint tavaly.

A szentesi polgármester-jelölt elmondta, hogy július közepéig több mint 12 ezer igénylés érkezett. Fontosnak tartják tehát, hogy Szentesen is minél jobban tájékoztassák a családokat az egyes lehetőségekről. Előre meghirdetett utcafórumokkal is szolgálják ezt a célt a közeljövőben.

Arról is hallhattunk, hogy néhány hete megalapították Szentesen a Húszezer kézfogás Szentesért programot, melynek keretében szentesi vállalkozókkal, civil szervezetekkel, szentesi emberekkel találkoznak. Sokan elmondták már eddig is a problémáikat. Kiderült, nagyon foglalkoztatja a lakosságot a Családvédelmi Akcióterv. Létrehoztak tehát egy szakértői stábot is, amelyen belül a Családvédelmi Akcióterv és egyéb hitelezések szakértője Holman István.

Balról Holman István és Gémes László.

A Családvédelmi Akcióterv olyan elemeket is tartalmaz, – mondta Holman István – amelyek immár 10 éve elérhetőek a családok számára. Július elsejétől viszont új elemeket vezettek be, ilyen a babaváró támogatás, a családok otthonteremtési kedvezménye, vagy a jelzáloghitelekhez kapcsolódó vissza nem térítendő támogatások. De ilyen a személygépkocsi beszerzési támogatás nagycsaládosok részére, a 4 vagy több gyermeket nevelő édesanyák élethosszig tartó adómentessége, valamint a nagyszülői GYED is. Ezek az intézkedések több százezer fiatalt érintenek, ill. ezen keresztül több millió embert, hiszen a Kormány nem csak a fiatalokat támogatja, hanem a nagyszülőket is, akik az elmúlt évtizedekben anyagilag kellett, hogy segítsék a gyermekeiket.

Holman István hozzátette: Nem csak a Családvédelmi Akciótervről fog tudni pénzügyi és szakmai tanácsot adni az érintetteknek, hanem bárkinek a fennálló hitelével kapcsolatban, vagy ha ezután szándékozik valaki hitelt felvenni, akkor is segít megismerni a legjobb megoldásokat.

Minden hétfőn a FIDESZ irodában 16.00 – 17.00 óra között felkereshetik, ill. minden csütörtökön és vasárnap a piacon találkozik az emberekkel. Akár a Családvédelmi Akciótervről, vagy bármilyen más, hitelezéssel kapcsolatos kérdésben nagyon szívesen ad tájékoztatást, fogadja az érdeklődők kérdéseit, felvetéseit.

Kép és szöveg: Dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.