Lepényváró, huszárokkal, szép ruhákkal…

A Mosolygósabb Régióért Egyesület július 27-én rendezte meg immár 12. alkalommal Lapistón a Lepényváró Fesztivált. A szervezők és a támogató Gádorosi Pékség ezúttal is különleges finom lepényekkel (több féle édes és sós túrós, almás, meggyes, alj nélküli, fahéjas-diós, szedres, kápia paprikás, stb.) kínálták a közönséget.

A Murgács Kálmán Nóta Klub műsora.

Az esős idő, amint tavaly is, most is átszabta a forgatókönyvet, rövidebb idő jutott a vetélkedőre. Azonban kiderült, nem is olyan egyszerű a tavaszi virághagymákat megkülönböztetni egymástól, vagy folytatni egy-egy hajdan a fonókban is énekelt népdalt. A műveltségi totó meglepő kérdései is sokak számára nyújtottak új ismereteket.


Mind a felnőttek, mind a gyerekek élvezettel próbálták ki a Szélkakas Népi Játszópark furfangos fajátékait. A legnagyobb sikere a kézzel hajtható kosaras fahintának volt a kicsik körében, míg a nagyobbak pl. a lengőtekével, célba dobással múlatták szívesen az időt.

A Kecskeméti Huszár Hagyományőrző Egyesület bemutatója minden korosztály számára nagy élményt jelentett. Megismerkedhettek a Nádor huszárezred történetével, ruházatával, a lovak jármódjával, a huszárok fegyverhasználatával.

Sulyok Péter humorista műsora.

Nagy sikerrel szerepelt továbbá a rendezvényen először vendégeskedő székkutasi Murgács Kálmán Nóta Klub. A csipkelődő, humoros, dalos összeállítás őszinte mosolyt varázsolt a közönség arcára. A jó kedvet tovább fokozta Sulyok Péter humorista saját életéből hozott stand up előadása. Ki-ki ráismerhetett a nézők közül a saját életében is már megtörtént hasonló sztorikra.


A helyszíni programokat a Fanni Esküvői Ruhaszalon bemutatója zárta, amelyben szentesi és lapistói hölgyek közösen vettek részt. A csodaszép ruhakölteményeket örömmel és szeretettel keltették életre, méltán érdemelve ki a hálás közönség tapsait.
Az estét a derekegyházi banketten jó hangulatban töltötték együtt szentesiek, lapistóiak, csongrádiak, nagymágocsiak, derekegyháziak.

Kép és szöveg: dite

Fotó Szentesi Gyors Kárpáti Lajos

Köszönet a támogatásért: Május 1 Agrár Zrt. – Szarvas Pál elnök – vezérigazgató, Szentes Város Önkormányzata Művelődési, Ifjúsági és Sportbizottsága. Szentesi Művelődési Központ, Borsos Testvérek Farm Kft, Horváth Lajos agrárvállalkozó, Varga Pékség – Gádoros,
Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselő, Tulipán Edit önkormányzati képviselő, Horvát Zoltán önkormányzati képviselő, Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete, Sebesi Imréné vállalkozó, Szuperinfó, Bolt az Egészséghez Üzlet, Lapistói Kisbolt, 

Good’s Market Soós utca. Kurca Televízió, Szentes Televízió, Szentesi Gyors, 
Szentesi Mozaik, Városi Visszhang. 

Táskatörténeti időszaki kiállítás az iroda folyosóján. Fotó Szentesi Gyors Kárpáti Lajos

A program a TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00016 „Csoportkohézió erősítése Szentesen” projekt támogatásával valósul meg.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.