Jövőnk Szentes – Együtt az összefogás jelöltjei

A Jövőnk Szentes Egyesület július 10-én tartott sajtótájékoztatóján bemutatta a szentesi egyéni választókerületekben induló képviselő-jelöltjeit.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester-jelölt bejelentette a Páterház étteremben tartott sajtótájékoztatón, hogy a következő alkalommal már az ellenzéki összefogás közös programját, valamint az egyéni képviselő-jelöltek körzeti programjait is megismertetik a lakossággal.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester-jelölt, mellette balról Krausz Jánosné, jobbról Agócs Lászlóné.

Az 1. sz. egyéni választókerület a Kertváros, itt Füsti – Molnár István cukrászmester lesz az idei önkormányzati választáson a JÖSZ jelöltje. 20 éve vezeti a családi cukrászdát, élelmiszeripari mérnök diplomával rendelkezik.

A 2. sz. egyéni választókerületben, amely az Észak – Felsőpárt, Hékéd, Magyartés körzetét jelenti, Hornyik László Károly méretteti meg magát. Hornyik László felsőfokú kereskedelmi végzettséggel rendelkezik, 43 éve él a körzetben. 5 gyermek édesapja. Három cikluson át volt már önkormányzati képviselő, legutóbb, 2006 és 2010 között a szociális és egészségügyi bizottság elnökeként is dolgozott.

Hornyik László balról, mellette Füsti-Molnár István.
Kiss Csaba

3. sz. egyéni választókerület: Nagyhegy, Nagynyomás, Kajánújfalu. Itt Kiss Csaba indul a JÖSZ színeiben, aki 5 éve önkormányzati képviselő. két leánygyermek édesapja. Jelentős társadalmi szerepvállalása a helyi horgászélet szervezésében is megnyilvánul.

Pásztor Antal

A 4. sz. egyéni választókerület az Alsórét és a Csongrádi út közötti terület és külterület. Itt Pásztor Antal az összefogás képviselő-jelöltje, aki immár 3 évtizedes tapasztalattal rendelkezik a politikai életben. Teológus, 3 fiúgyermek édesapja. A szegedi Csillag Börtön börtönlelkésze, hitoktató.  Elkötelezett a sport iránt, vízilabda bíróként is tevékenykedik hosszú idő óta.

Vidovics Zoltán

Az 5. sz. egyéni választókerület lakóit Vidovics Zoltán szeretné képviselni a következő 5 éves önkormányzati ciklusban. Ez a körzet a Tóth József, Ifjúsági sétány, Arany János, Deák Ferenc utca egy része. Vidovics Zoltán a Deák Ferenc Általános Iskolában tanított 11 éven át, most a Koszta József Ált. Iskola nevelője. Sportszervező, kétszeres ironman. Mottója: Soha ne add fel! Nem fogja feladni a lakosok képviseletét sem.

Móra József

A Belváros, Kossuth utca, Kossuth tér környéke, az Ifjúsági sétány, Tóth József utca másik fele a 6. sz. egyéni választókerület, ahol a jelölt Móra József, aki 25 éve önkormányzati képviselő. Az utóbbi 5 évben a Pénzügyi Bizottságot vezeti. Két felnőtt leány gyermeke van. Társadalmi felelősségvállalása szerteágazó, több civil szervezet tagja. Nem rég vehette át a „Honvédelemért II. fokozat” díjat a honvédelmi minisztertől.

A 7. sz. egyéni választókerület az Apponyi tér, Brusznyai stny. és Kossuth utca egy szakasza. A JÖSZ jelöltje Krausz Jánosné, aki két cikluson keresztül már a körzet önkormányzati képviselője. Szociális érzékenysége az elesettek gondjainak felkarolásán túl a Lakásügyi Bizottságban végzett munkájában nyilvánul meg. Közel 40 évet a Baromfifeldolgozóban dolgozott. 15 éven át szakszervezeti vezető volt. Munkáját Hungerit-díjjal is elismerték.

A 8. sz. egyéni választókerület a Kisér, itt Szűcs Ildikó informatikus könyvtáros, könyvtár pedagógus számít a lakosok bizalmára. 33 évig dolgozott a szakmájában. 3 diplomával rendelkezik. Önkéntes segítőként szociális érzékenysége, a környezetvédelem a kultúra iránti érdeklődése rendezvényszervezői munkájában teljesedett ki. A városrészben élt, ma is családi kötelékek fűzik ide.

Szűcs György

A 9. sz. egyéni választókerületben, amely a Béke utca, Temető, Mátyás király, Somogyi Béla utca környéke, Szűcs György vállalkozó a JÖSZ képviselő-jelöltje. Szűcs György 4 évtizede dolgozik a kereskedelemben, 20 éve a Termoker Kft. ügyvezető igazgatója. Agrármérnök diplomával rendelkezik. 2011-ben Pécsett politológus szakon szerzett egyetemi végezettséget.

A 10. sz. egyéni választókerület a Vásárhelyi út vége, Lapistó, a Berek, Bereklapos egy része. Itt Agócs Lászlóné a képviselő-jelölt, aki 4 évtizedes önkormányzati szakmai múlttal rendelkezik. 20 éven át volt a Vöröskereszt helyi vezető munkatársa. 16 évig az önkormányzat egészségügyi referenseként dolgozott. Két diplomával rendelkezik. A választókerületben lakik és vállalkozik.

Szentesen a JÖSZ összefogás az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Pálmások Szövetsége összefogása, melyhez civil szervezetek is csatlakoztak. Szirbik Imre polgármester a következő gondolatokkal ajánlotta a lakosság figyelmébe a jelölteket:

-A tapasztalt, rutinos képviselők mellett olyan jelöltek is indulnak, akik először lépnek a politika „színpadára”. Valamennyien elkötelezett, megbecsült, saját szakmájukban évtizedek óta elismert személyiségek, akikre jó szívvel tehetik a szentesiek voksaikat. Jövőnk Szentes! Jö(s)sz? Gyertek!

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.