Jövőnk Szentes – Jössz? Szentesiek Szentesért

Június 25-én sajtótájékoztatót tartott a közelmúltban megalakult Jövőnk Szentes Egyesület a Páterház Étteremben. Ez alkalommal Szirbik Imre polgármester hivatalosan is bejelentette, hogy az idei önkormányzati választásokon már nem kívánja magát újból megméretni. 27 év után teljesen szakítani kíván a városirányítás és közszereplés minden formájával.

Elhangzott, hogy a JÖSZ olyan pártokon felül álló civil szerveződés, amely a mai szóval politikai értelemben vett ellenzék pártjainak, és civil szervezeteknek a tömörülése a város jövőbeni formálása, s ha úgy tetszik, irányításának megújítása érdekében.

Szirbik Imre kiemelte, igazán az a fontos, hogy az elmúlt negyedszázad meghatározó eseményei után, az előttünk álló negyedszázadnak mi legyen az alapja. A most szerveződő, városunkért tenni akaró – köztiszteletben álló személyek alkotta – csapat Szentest helyezi a tevékenysége középpontjába. Nemsokára nyilvánosságra hozzák közös programjukat, valamint a választási körzetekben induló képviselő-jelöltek személyére is ráirányítják a figyelmet. Elmondta, hogy az egyesületben együtt a városért kíván dolgozni a helyi MSZP, a Jobbik, a Momentum, a DK, a Kossuth Kör, a Pálmások de az Árpád Szabadidős Sportklub is. Közös polgármester-jelöltjüket, Szabó Zoltán Ferencet Szirbik Imre jó szívvel ajánlotta a város lakossága figyelmébe, kérve támogatásukat, bizalmukat számára, hiszen a megyei Közgyűlés tagja, önkormányzati képviselő már bizonyított az elmúlt évek során.

Szabó Zoltán Ferenc megköszönte a bizalmat. –  Szeretem Szentest! Itt születtem, a szüleim is itt születtek és dolgoznak – mondta. – Kiss Csaba és más horgász barátokkal együtt töltöttük a gyermekkorunkat, együtt estünk a Kurcába. Együtt szeretnénk és tudunk gondolkodni a város érdekébe. Itt érzem jól magam, és szeretném a jövőmet folytatni városunk boldogulására.

Felelősséggel tartozunk mindenkiért – tette hozzá. Felelősségünk, hogy elődeink örökségét megőrizzük, hogy a lehető legtöbb fiatalt vonjuk be a város jövőjének formálásába, s tegyünk meg mindent azért, hogy akik elhagyták ezt a várost, minél többen térjenek vissza, és segítsék közös boldogulásunkat. Időseinkről, akik felépítették nekünk a városunkat, méltó módon gondoskodjunk.

Végezetül minden intézmény, városi gazdasági társaság, az önkormányzat munkatársait arról biztosította, fontos számára, hogy a váltás ne járjon rossz érzésekkel, ne legyenek töréspontok a munka folyamatosságában. Szirbik Imre polgármester véleményére a továbbiakban is mindenkor számít, azonban nem bábként, önálló elképzelései mentén, a közös együttgondolkodás és a város érdekei szempontjából fontos döntések mentén képzeli el a város irányítását.

Kérdésünkre, miszerint lát-e arra esélyt, hogy térségünk országgyűlési képviselőjével együttműködve jobb pozíciókhoz segítsék városunkat, azt mondta, mindenképpen törekedni fog az együttműködésre, és bízik annak eredményességében.  

Kép és szöveg: Dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.