XVII. Dobos András Kerékpáros Emléktúra

Hagyományosan már XVII. alkalommal került megrendezésre az ÁRPÁD Szabadidős Sportklub szervezésében a Dobos András kerékpáros emléktúra Szarvasra. Ezzel szeretnénk emlékezni minden évben Bandi bácsira, aki sokunkat megtanított a közlekedés szabályaira. A kirándulás elsősorban családok és gyermekek részére került meghirdetésre, de természetesen azok a fiatalok is részt vehettek, akik tizenhét évvel ezelőtt gyermekként voltak jelen. Idén kiszélesedett a résztvevők tábora fővárosi fiatalokkal is, köszönhetően a közösségi oldalaknak.

Június 14-én délután, a Kossuth téri gyülekező után indultunk el Szarvas irányába. Első pihenőnk Kajánújfaluban volt. Sajnos régi törzshelyünk, az iskola magánkézbe került, ezért másik helyet kellett választani a pihenésre. Ekkor már sötét felhők kezdtek gyülekezni az égen, és nem is kellett sokáig várni az égi áldásra, mely Cserebökényben jégeső formájában el is kapott bennünket. Bemenekültünk a volt Petőfi Tsz. irodájához. Az eső nem akart alább hagyni, ezért úgy döntöttük, folytatjuk utunkat. Egész a megyehatárig esett. Innen már pihenő nélkül tekertünk el szálláshelyünkre, a Szarvasi Ifjúsági Táborba. Miután elfoglaltuk táborhelyünket, elfogyasztottuk a vacsoránkat, levezetésképpen még áttekertünk Békésszentandrásra Rudán Joe akusztikus koncertjére.

Szombat délelőtt ellátogattunk a Körös-völgyi Látogatóközpont és Állatparkba, ahol csodálatos környezetben sétáltunk, etettük az állatokat és vízi madarakat. Délutáni programunk kajakozás, kenuzás és a bátrabbak még fürödtek is a Körösben. Este a táborban tüzet gyújtottunk és sütöttünk egy kis szalonnát, virslit és grillhúsokat.
Vasárnap délelőtt Arborétum, Mini Magyarország makett park megtekintése és sétahajózás a Katalin II sétahajóval, az ebéd után KRESZ vetélkedő volt a program. A tesztlapok speciálisan a kerékpáros közlekedésből lettek összeállítva, ezzel is próbáltuk elősegíteni a gyermekek szabályos városi közlekedését.
Eredményhirdetés után visszaindultunk városunkba, hogy 127 km kerékpározás után, kellemesen elfáradva, a természet elemeit leküzdve, megpihenjünk otthonunkban, felejthetetlen, gazdag élményekkel feltöltődve induljunk neki a következő hétnek az iskolákban és a munkahelyeken.

Köszönjük a támogatást Dr. Dobos András állatorvosnak és családjának, Csernus Lukács Lászlónak a Csőszer-Komplett Kft. vezetőjének, a Micro Dekor Reklámstúdiónak és a kunszentmátoni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának, akik a tesztlapokat biztosították számunkra.
Ignácz János túravezető

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41991 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.