Ismét több mint kétszáz kormányhivatali munkatárs jelentkezett véradásra

Nyáron van a legnagyobb szükség a véradókra. Ilyenkor nemcsak a balesetek miatt nő meg a vérkészítmények iránti igény, hanem az is zavart okozhat az ellátásban, hogy a szabadságolások miatt kevesebben járnak vért adni. Ezért szervezett kiszállásos véradást a Csongrád Megyei Kormányhivatal szegedi épületébe az Országos Vérellátó Szolgálat Regionális Központja. Ezen a héten több mint 200 munkatárs járul hozzá a dél-alföldi vérkészlet stabilitásához.

Évente két alkalommal, nyár elején és késő ősszel van lehetőségük a kormányzati igazgatásban dolgozóknak a véradásra. Ilyenkor a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szólítja meg a hivatalok dolgozóit a fővárosban és a megyei kormányhivatalokban azzal a céllal, hogy a szabadságolások előtt segítsék a szükséges vérkészlet feltöltését. Szegeden 148-an, a megye járási hivatalaiban pedig további 73-an jelentkeztek a kezdeményezés keretében, így összesen 223-an adnak vért a napokban a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül.

Hivatalunk mindig is kiemelten kezelte a véradás lebonyolítását, mert úgy gondoljuk, hogy ez nemcsak a biztonságot növeli, hanem példát is mutat – mondta dr. Juhász Tünde. A megyei kormánymegbízott hangsúlyozta: büszkeség számomra, hogy mindig rekordszámban tudunk donorokat mozgósítani. Tavaly összesen 400 fő körül volt a véradásra jelentkezők száma, reményeim szerint ez idén is meglesz – tette hozzá.

A vérellátó szolgálat tájékoztatása szerint minden csepp vér nagy segítség. A Szegedi Régió vérkészítménye szempontjából biztos pont a kormányhivatal kezdeményezése, mert a legtöbb kiszállásos vérgyűjtési helyszín esetében ennél jóval kevesebb, átlagosan 25-30 fő jelentkezik véradásra.A Véradó Szervezetek Nemzetközi Szövetsége szerint a világ lakosságának mindössze egy százaléka ad vért, ami 81 millió véradást jelent évente. 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.