Lakossági tájékoztató – Mindenhol szúnyogok vannak…

A sok eső, a megáradt folyók és a meleg időjárás miatt egyre több helyen és gyorsabban fejlődnek a szúnyogok, így Csongrád megyében is tömegesen jelentek meg. Az eső hatására ezerszám alakultak ki a szúnyoglárváknak ideális tenyésztőhelyek.

Az országos szúnyoggyérítési programot kormányzati határozat alapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezi, így ők határozzák meg, hogy melyik település mikor érintett a védekezésben, így Szentes városa nem határozhatja meg a szúnyogirtás időpontját és gyakoriságát.

Néhány napja elkezdődött Csongrád megyében is a szúnyogirtás. A Főigazgatás az elmúlt héten hírül adta, hogy az úgynevezett biológiai módszerrel kezdik meg a védekezést. A héten összesen 86 ezer hektáron, 216 településen permetezik a kifejlett szúnyogokat. Az, hogy melyik településen mikor permeteznek, elérhető a Katasztrófavédelem weboldalán.

Az Önkormányzat írásban megkereste a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy a szúnyogirtás mellett a kullancsmentesítést is végezzék el soron kívül.

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság első heti szúnyogirtásra fordítható költségvetésében Szentes városát nem szerepelteti.

                                                                       Szentes Város Önkormányzata

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.