Kézművességért díjat kapott a szentesi Csernus-Lukács László

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Küldöttgyűlése május 10-én, pénteken 10 órától tartotta ülését Szegeden, a Kamarai Székházban.

A küldöttgyűlés elején került sor az MKIK Emlékplakett, a tagozati elismerések, az aranykoszorús mester díszoklevelek, valamint a mesterlevelek átadására, továbbá az SZKVT és az OSZTV versenyek és a World Skills Kazan 2019 nemzeti döntő dobogós helyezettjeinek elismerésére is. A kamara beszámolóinak, munkatervének és költségvetésének megvitatása mellett két szakmai előadás hangzott el, melyet a Legrand Zrt. vezérigazgatója Károlyi László, valamint az SZTE Gazdaságtudományi Karának docense, Vilmányi Márton tartott.
A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagozati díjait a következők kapták: Az Iparért Díjat Kaszás Anikó, a SolvElectrics Technologies Kft. vezetője; A Kereskedelemért Díjat Szeged a térség és a megye turizmusának fellendítéséért fáradhatatlanul dolgozó Nacsa József, a Szolgáltatásért Díjat Kirizs Tibor, az Értő Kft. ügyvezetője; a Kézművességért Díjat pedig a szentesi Csernus-Lukács László, a Csőszer-Komplett Kft. ügyvezetője kapta meg. A díjazottakat idén is a hódmezővásárhelyi Ambrus Sándor, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöki aranyérmese, tízszeres “Magyar Kézműves Remek” díjas népi iparművész alkotásaival, egy-egy általa készített pereckulaccsal ismerték el.
Idén először aranykoszorús mester díszokleveleket is átadtak a kamara ünnepségén a hosszú időn keresztül, egyenletesen magas színvonalon végzett, erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló teljesítményt nyújtó mesterek munkájának elismeréseként. Belányi Gyula autószerelő mester, Márkus Imre bőrdíszműves mester, Földvári Nagy Sándor központifűtés- és csőhálózat-szerelő mester vehette át. Ők mindhárman több mint 30 éves szakmai múlttal rendelkeznek.
Martonosi János
(A képen jobbról a negyedik Csernus-Lukács László.)

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41988 online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.