Határtalan kirándulás

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő segítségével 3,4 millió forintos pályázati támogatásból öt napos felvidéki tanulmányi kiránduláson vehetett részt a Kiss Bálint Református Általános Iskola 51 hetedikes diákja és hat kísérőtanára. Április 26-30. között bebarangolták Szepes és Gömör meseszép tájait, s eljutottak a Magas-Tátra kirándulóhelyeire is.


Fülek, Rozsnyó, Mikszáthfalva, Lőcse, Igló, Késmárk, Szepesszombat, Szepescsütörtök, Betlér, Krasznahorka, Kassa voltak a főbb megállók. Egy kicsiny magyar falu Rapp iskolájába is ellátogattak, s ajándékul mesekönyveket, képes albumokat és Szentest bemutató kiadványokat vittek a 35 fős kisiskola tanulóinak, tanárainak.

Az út során megcsodálhatták a világ legmagasabb faoltárát Lőcsén, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű várát Szepesen, a Gombaszögi cseppkőbarlang óriásira megnőtt szalma-cseppköveit. Érdekes volt a Szürkeszakáll domb oldalában lévő kis gejzír is. Megkoszorúzták Rákóczi fejedelem sírját Kassán a dómban, Andrássy gróf és feleségének síremlékét Krasznahorvaváralján, megemlékeztek Mikszáthfalván a nagy magyar író munkásságáról. A fejedelem száműzetésére emlékeztek a kassai Rodostónál. Íjászbemutató és a Csorba-tónál, majd a Szédelői-völgyben tett túra tette felejthetetlenné az élményt.


Karikó-Tóth Tibor igazgató
(Fotó: Csoportkép Mikszáth Kálmán szülőházánál.)

Egy hozzászólás “Határtalan kirándulás” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41988 online lapszámunk 1. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.