Időcserepek – Felhívás! Keressük a legrégebbi táskákat Szentesen!

Ez a táska vélhetően a 40-es, 50-es években szolgálta boldog tulajdonosát, Tarr Lászlóné Rózsika nénit.

A Városi Visszhang a Heureka Bőrdíszmű Játék-, és Ajándék üzlettel közösen a lap „Időcserepek” rovatában térségünk táska történetének, divatjának nyomába ered. Ezen belül keressük Szentesen a legkülönlegesebb, legidősebb táskák tulajdonosait, hogy féltve őrzött kincseiket megmutathassuk Önöknek, Mindenkinek.

Kérjük kedves Olvasóinkat, segítsék ezt az érdekes felfedező munkát. A női és férfi táskák egyaránt érdekelnek minket. Amennyiben Ön is őriz különlegesen régi, még jó állapotban meglévő táskát, kérjük, hogy a táskáról készült digitális fényképet a táska rövid történetével jutassa el, szerkesztőségünk címére: visszhang65@gmail.com. A történethez kérjük az Ön személyes elérhetőségét is (név, telefonszám) megküldeni. A gyűjtés eredményéből, az elkövetkező időben összegyűjtött adatokból, dokumentumokból kiállítást rendezünk a lapistói Lepényváró Fesztiválon július 27-én, ahol ezeket a különlegesen régi táskákat is szeretnénk bemutatni.

Ez a táska a 60-as évekből való, édesanyám, Dömsödi Jánosné tulajdona.

További információval a 06 20 9837-226-os telefonszámon állunk rendelkezésére. Ezúton is köszönjük szíves közreműködését, és a nevezéseket, amelyek beküldési határideje 2019. július 1-ig folyamatos.
Miért is érdekes térségünk számára ez a kutatómunka? Napjainkban is igaz, hogy a térségünkben élők más szempontok alapján választanak és használnak kézitáskát, mint a nagyvárosokban, más térségekben élők. Feltételezzük, hogy ez a korábbi évtizedekben, évszázadokban is így lehetett. Bízunk ezért abban, hogy különlegesen érdekes kiállítási anyagot sikerül összeállítani és megörökíteni, melynek eredményével mindannyian gazdagodhatunk. Amennyiben sikerül helyi készítőkre, értékesítői múltra vonatkozó adatokat is találni, fontos helytörténeti, néprajzi információkat is feleleveníthetünk és megőrizhetünk.

Két remek darab a 80-as évek elejéről.

Kérjük, szánjon Ön is egy kis időt a szekrények mélyére, a padlás titkainak átnézésére. A kiállításra kerülő darabok tulajdonosai jutalomra számítsanak.
Üdvözlettel a szervezők: a Városi Visszhang Online
a Heureka üzlet és a Mosolygósabb Régióért Egyesület

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41740 online lapszámunk 1. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.