Szociális területen dolgozó szakemberek látogattak városunkba

Május 15-én, szociális területen dolgozókból álló delegáció érkezett az izraeli testvértelepülés Hof Ashkelonból városunkba. A Maozia Segal szocális szakember és jegyző vezette 26 fős küldöttséget Szirbik Imre polgármester, a képviselő-testület tagjai, valamint a helyi szociális szféra intézményvezetői fogadták a Városházán.

Szirbik Imre polgármester megköszönte, hogy 1 évvel ezelőtt a szentesi delegáció a testvérvárosba látogathatott. – Ez a másik világ nekünk sokáig csak TV híradó volt. Sokunknak személyes élmény lett – mondta. Kiemelte, legfőbb érték a barátságok elmélyülése, s hogy a távolságokat áthidalva, közvetlenül együtt tudunk gondolkodni, megértve a világotokat, ami szintén más – tette hozzá. Majd arra ösztönözte a vendégeket, hogy a látogatás vége felé mondják el, mit csinálnának a saját szakterületük alapján nálunk másként, mi az, amit másként gondolnak. A barátság nem arról szól, hogy tudjuk egymást dicsérni, hanem arról, hogyan tudjuk egymást segíteni – jegyezte meg.
Elérzékenyülve fogadta a hallottakat Hof Ashkelon delegációjának vezetője, Maozia Segal, aki a két város testvérkapcsolatának 15 éve alatt 6 alkalommal járt már nálunk. Örül annak, hogy odahaza is vendégül láthatták már több ízben a szentesieket és reményét fejezte ki, hogy amikor már sem ő, sem Szirbik Imre polgármester nem tölti be hivatali tisztét, azért a két város szakemberei tovább építik, ápolják a hivatalos és baráti kapcsolatokat. Utalt arra, hogy a közösen elültetett fák már nagyra nőttek. Ezek a fák a tanúi a sok éves barátságnak.

A delegációt köszöntötte, és 1 hetes itt tartózkodásuk alatt kíséri dr. Chomiak Waldemar önkormányzati képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke. Érdeklődésünkre elmondta, hogy a vendégek meglátogatják a Családsegítő Központot, a Hajléktalanszállót, elidőznek az Üdülőközpontban és Szegvárra is ellátogatnak. Ópusztaszeren a magyarság múltjába nyernek betekintést, Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Budapesten pedig a zsinagógákat is megnézik. Szentesen 20-án hétfőn van a Parkerdő Otthonban a búcsúestjük, kedden, szerdán, Budapesten a Parlamenttel, a Szépművészeti Múzeummal is megismerkednek. Szerdán este utaznak haza.
Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.