Csongrádon is derekegyházit – Tippek pörköltkedvelőknek

Amint már említettük, a Derekegyházi Húsvágó és Feldolgozó Üzemnek Csongrádon is van mintaboltja. Az ott lakók a Fő utca 20-24. szám alatti modern, kényelmes üzletben, kedvelik a konyhakészre darabolt pörköltnek valót. Amennyiben nagyobb tételre van szükségük akár pacalból, sertéskörömből, marha- vagy birkahúsból, már egy héttel korábban leadják megrendelésüket az üzletvezetőnek.

Verebélyi Konrád a hűtőpultban a szépen, mutatósra elhelyezett húsáruk közül ezúttal a bográcsoshoz valókat ajánlja figyelmünkbe. A konyhakészre darabolt malachúsokat, a marha lábszár, lapocka, combrészeket, vagy a marhagyomorból előkészített pacalt, amely fenséges sertéskörömmel vagy sertésvelővel. S persze a birkahúst.

A pacalt, alapos tisztítás után, 20 perc abálást követően kezdjük készre főzni. Nem mindegy azonban, hogy a bogrács alatt mivel tüzelünk, száraz fával, vagy gázrózsával. A szárazfa füstje, hamuja sajátos ízt kölcsönöz a pörköltünknek, ettől lesz tökéletes. S még attól is, ha nyers, friss zöldséget nem adunk hozzá. A pirospaprika, ami a pörköltek legfontosabb tartozéka, csípős vagy erős szárított paprikával dúsítandó, semmiképp se váltsuk ki nyerssel, ha bográcsban főzünk! Meleg időben a maradék pörköltünk megromlását segítik elő a hozzáadott nyers zöldségek, hallhattuk. A marhapacalt egy kevés babérlevéllel is feldobhatjuk, ám azt tálalás előtt vegyük ki az ételből.

A csongrádi mintabolt kínálata megtalálható Szentesen a Rákóczi utcai Zöldségpiac melletti mintaboltban is. További mintaboltok: Kecskemét Piaccsarnok, Budai u. 2, Szeged, Mars téri Nagycsarnok, a buszpályaudvar mögött.

Kellemes bográcsozást kívánunk!

D.T. x.   

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.