Könyvajánló a gyermekünnepre

Újabb könyvajánlókban a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó most megjelent újdonságát szeretném az Önök figyelmébe ajánlani. E kedves képes mesekönyv Bartos Erika: Pest fényei – Brúnó Budapesten sorozatának 4. kötete.

A hat kötetre tervezett Brúnó Budapesten sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit: tereket, épületeket, múzeumokat, ismertebb nevezetességeket és felfedezésre váró látványosságokat. Minden kötethez Fényképes foglalkoztató füzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal.
A könyvből megtudhatjuk, hogy a Duna partja régen a mai Pozsonyi úton húzódott. De azt is, mit jelent a Sétáló Naprendszer, és kiknek a szobrát láthatjuk a Hősök terén? Megismerhetjük a Füvészkert vagy a Keleti pályaudvar, az Állatkert és a Vasúttörténeti Park történetét.
Bartos Erika, a Bogyó és Babóca sorozat írója és rajzolója, akinek munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el, most a fővárost mutatja be a legkisebbeknek. Az építészmérnök végzettségű meseíró egy kedves történet és részlet gazdag rajzok segítségével kalauzolja végig az óvodáskorú olvasót Budapest nevezetes helyszínein.


A másik könyvújdonság a Szegváron született Grecsó Krisztián: Vera című regénye.
A történet 1980-ban Szegeden játszódik. Vera az általános iskola negyedik osztályába jár, jó tanuló, jó sportoló. A papa a honvédségen dolgozik, a mama meg minden nap várja őt tanítás után. De Vera biztonságosnak hitt élete pár hét leforgása alatt megváltozik. Az egyik eseményből következik a másik, mintha dominók dőlnének egymás után, mégsem lehet tudni, vajon mi indítja el az események láncolatát. Mi fordítja szembe végzetesen az addigi legjobb barátnőjével? Miért olyan jó és ugyanakkor ijesztő egyre több időt tölteni Józeffel, az új lengyel fiúval? És miért vannak a felnőtteknek titkaik, ha Verától azt várják el, hogy ő mindig csak az igazat mondja? Grecsó Krisztián új regénye arról szól, hogy a családi titkokat felfedni nemcsak tudás, de bátorság kérdése is. Vera felismeri: vannak helyzetek, amikor idő előtt kell felnőttként viselkednünk. És hogy fel lehet nőni a feladathoz.
Lantos Eszter

Egy hozzászólás “Könyvajánló a gyermekünnepre” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41922 online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.