Grillezéskor császárcsipsz

Folytatjuk a Derekegyházi Húsvágó és Feldolgozó Üzem termékeire, és az azokat árusító mintaboltokra vonatkozó ajánlatunkat a grillszezonban.

A szentesi, Rákóczi Ferenc utcai Mintabolt (Zöldségpiac mellett) üzletvezetője, Szűcs Antal ezúttal a grillezés három meghatározó alapanyagára, a szűzpecsenyére, a tarjára és a karajra ad hasznos tippeket. Ez a három húsféleség a saslik alapanyaga is. A saslik sós, borsos fűszerezése elégséges. A szűzpecsenye a sertés igazi sovány, legpuhábbra elkészíthető része.

-Az étolajos, fűszeres, fél citrom levével dúsított páckeverékben megforgatott húsokat, tarját, karajt, a sütés előtt 1 napra tegyük a hűtő aljába. Ha sütőben sütjük a húst, egy kevés sörrel meglocsolhatjuk.

-A tárcsát úgy is előzsírozhatjuk, hogy főtt, füstölt császárszalonnát teszünk körben a tárcsa szélére. Sülés közben a zsír kiválik belőle, és megfelelő mennyiségű zsiradékunk lesz a húsok sütéséhez. A szalonnánk sülés közben elvékonyodik, formátlanná válik, ám így is ízletes csemege. A családban a „császárcsipsz” elnevezést „ragasztottuk” rá. Így használjuk, nagyon szeretjük – mesélte a hentesmester. Majd hozzátette:
A főtt, füstölt szalonna zsírja még kellemesebb ízt ad a benne készülő húsnak.  A grillezésre szánt zöldségeket is nyugodtan megforgathatjuk benne.

A szentesi Zöldségpiac melletti mintabolt kínálata megtalálható Csongrádon a Fő utca 20-24. szám alatt. A további mintaboltok: Kecskemét Piaccsarnok, Budai u. 2, Szeged, Mars tér Nagycsarnok, a buszpályaudvar mögött. Kellemes grillezést mindenkinek! 

Kép és szöveg: DT. x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.