A Nemzetközi Vöröskereszt napja alkalmából – Szentesieket is kitüntettek

Szécsényi Ferenc Év Önkéntese Oklevelet kapott.

Május 8. a Vöröskereszt és Vörösfélhold Világnapja, mely lehetőséget biztosít arra, hogy világszerte elismerjük a több millió önkéntes és munkatárs tevékenységét és eredményeit, akik bizonyítják elköteleződésünket az emberiesség mellett: a végsőkig elmennek, így biztosítva, hogy senki nem maradt hátra.

A Nemzetközi Vöröskereszt napját annak emlékére tartják, hogy 1828. május 8-án született Henri Dunant svájci író, a Nemzetközi Vöröskereszt megalapítója.

“A szolidaritás nem csak egy szlogen”

A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold az a szervezet, amely tevékenységével azt bizonyítja, hogy “ember és ember össze tud fogni azért, hogy egy olyan világ jöjjön létre, ahol a szolidaritás nem egy szlogen, egy szó, vagy valamifajta hatalmi érdekekben használt fogalom, hanem a megfogható, kitapintható valóság, mondták a szervezetek vezető tagjai.

Geréné Dunaháti-Vas Márta az elismerő oklevéllel.

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete idén május 3-án tartotta a Vöröskereszt Világnapi ünnepségét a hódmezővásárhelyi Fekete Sas Rendezvényház egyik termében. Ennek keretében díjazták azokat a segítőket, támogatókat, akik a mindennapok során sokat tettek a szervezetért.

A kitüntetéseket dr. Szekeres Veronika, a Szegedi Regionális Vérellátó Központ régióigazgatója és Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója adták át.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége az alábbi munkatársakat, önkénteseket tüntette ki a Magyar Vöröskereszt Szentes Területi Szervezete részéről:

Négyesi Judit pedagógus, Kiss Bálint Református Általános Iskola – a „Vöröskeresztes Munkáért” Ezüst fokozatú elismerést kapta.

Ráczné Csepregi Mária könyvelő, Árpád – Agrár Zrt. – a „Vöröskeresztes Munkáért” Bronz fokozatú elismerésben részesült.

Geréné Dunaháti – Vas Márta intézményvezető, Felsőpárti Óvoda Rákóczi Ferenc utcai Óvoda – a „Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevél” elismerés

Barát László a Díszoklevéllel.

Barát László szakmai vezető, Közösségi Tér – Dózsa Ház – a „Vöröskeresztes Tevékenységért Elnöki Díszoklevél” elismerést vehette át.

Lucza János László nyugdíjas mentőtiszt – a „Vöröskeresztes Tevékenységért Elnöki Díszoklevél” elismerésben részesült.

Szécsényi Ferenc üzemeltetési és fenntartási művezető, Magyar Közút Nonprofit Zrt. –  a „Vöröskeresztes Tevékenységért Év Önkéntese Oklevél” elismerést kapott.

Komár Noémi tanuló, Hódmezővásárhelyi SZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Szentes – a „Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért Elismerő Oklevél” elismerést vehette át.

Kép és szöveg: Simon Alma területi vezető

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.