“Patkányinvázió…”

Gémes László és Bozó Zoltán Fideszes megyei önkormányzati képviselők.

Május 3-án sajtótájékoztatóra került sor a szentesi FIDESZ irodában. Gémes László és Bozó Zoltán megyei önkormányzati képviselők az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó azon kijelentésére reagáltak, miszerint: az országgyűlési képviselő arra az újságírói kérdésre, hogy „Miért emelkedik a FIDESZ támogatottsága?” Azt válaszolta: „Sok a patkány Magyarországon.” A helyi megyei képviselők szerint ezzel a kijelentéssel Bangóné Borbély Ildikó közel 3 millió embert nevezett patkánynak.

Bozó Zoltán azt mondta, ilyen nem volt még a magyar politikában, hogy egy politikus 3 millió szavazót „patkány”-nak nevezett volna. Mi ez ellen tiltakozunk! Nem értünk egyet azzal, hogy bárki is így minősítsen állampolgárokat. Nem határolódott el ettől a kijelentéstől a magyarországi baloldal egyetlenegy pártja sem eddig. Azon reményének adott hangot, hogy ilyen politikai kultúra nem vet gyökeret Szentesen, és a helyi baloldali tömörülés elhatárolódik ettől a kijelentéstől.
Kijelentette továbbá, hogy folytatják az aláírásgyűjtést a bevándorlás megállítása érdekében, és mindenkit arra kért, hogy május 26-án szavazatával is erősítse meg ezt a közös szándékot.

Gémes László, aki Szegvár polgármestere is, így reagált: Megdöbbentő az a tény is, hogy néhány nappal később az MSZP is patkánynak nevezte a Kormányt. Ezzel az MSZP legmélyebb pontjára süllyedt. Bangóné Borbély Ildikó méltatlan az országgyűlési képviselői mandátumához. Nagyon kíváncsiak volnánk arra, hogy Szirbik Imre polgármesternek, aki párttársa Bangónénak, mi erről a véleménye. Választókerületünkben ugyanis Bangóné 30 ezer FIDESZ szavazót nevezett patkánynak.

A Szocialista Pártról évek óta tudjuk, hogy nem tudja megszólítani a magyar lakosságot, tudjuk azt, hogy nincsen programja. Semmilyen elképzelése sincs az ország vezetésével kapcsolatban. Ezért már csak egy dolog maradt: a választókat sértegetni. A hatalomért összefogva, kétségbe esve mindent megtesz azért, hogy a hatalmat megszerezze. Azzal, hogy ilyen kijelentést tesznek, méltatlanná vált arra a párt, hogy a lakosság rábízza a közügyeket. A párt tagjai rendszeresen botrányhőssé válnak, bármit megtesznek, hogy néhány percre a hírműsorokba kerüljenek. A „patkányozásról” azt gondolom, az MSZP helyi vezetőinek is színt kell vallaniuk. Mi, megyei képviselőkként, mindig is tiszteletben tartottuk képviselő-társaink politikai identitását. A megyei önkormányzatot évek óta úgy vezetjük, hogy a más politikai nézetet vallókkal is a megyéért együtt dolgozunk. Polgármesterként is mindenkor tiszteletben tartottam mind a képviselő-társaim, mind a hivatal dolgozóinak politikai meggyőződését, ahogy a lakosságét is. Ennek szellemében vezettem a települést, ezután is ezt kívánom tenni. A FIDESZ szentesi szervezete is elhatárolódik ettől a kijelentéstől. Soha, semmilyen körülmények között sem fogja minősíteni azon választópolgárokat, akik nem a mi nézeteink szerint gondolkodnak, hiszen minden segítőkézre szükség van. Ezért arra kérem a szentesi embereket, hogy fogjunk össze, és egyetlen egy módon reagáljunk Bangóné Borbély Ildikó kijelentésére, hogy május 26-án menjünk el szavazni, és egyetlen politikai erőt támogassunk, a bevándorlás ellenes FIDESZ-KDNP pártszövetséget! – hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

A hallgattassék meg a másik fél is elve alapján megkerestük Szirbik Imre polgármestert és Móra József helyi MSZP elnököt. Ez idáig válaszreakció részükről az elhangzottakra nem érkezett.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.