Szúnyogriasztó fa füstös bulik idejére – Kezdődik a grillszezon

A Derekegyházi Húsvágó és Feldolgozó Üzem mintaboltjaiban folyamatosan találni akciós, kedvezményes vásárlási lehetőséget, s most újdonsággal is szolgálnak.

A készlet erejéig a hálós sonka, paraszt lapocka akciós áron kapható! Újdonság a boltokban a fokhagymás – paprikás főtt császárszalonna. Gusztusosan „mosolyog át” a hűtőpult üvegén. Kétségtelen, finom is.

A jó idővel a szabadtéri esti baráti összejövetelek ideje is kezdetét veszi. A fa füstje távol tartja a szúnyogokat, s ha már ég a tűz, grillezésre, nyárson sütésre kiválóan hasznosítható. 

A mintaboltokban a szalonnasütéshez kiváló minőségű sós, vagy füstölt szalonna folyamatosan kapható. Népszerű a lecsókolbász is nyárson sütve.

Grillezéshez megérkezett a boltokba a csevapcsicsa, a vágóhíd terméke, már csak készre kell sütni. Egyre népszerűbb a sütnivaló kolbász is grillizésre. Kérésre a mintaboltok munkatársai a karajt kicsontozzák, felszeletelik. A szűzpecsenyéhez a mintaboltokban kapható fűszer keverékeket is választhatják. A szűzpecsenye, bepácolva a tárcsán, puhára, omlósra sülő sovány hús.

Szűcs Antal, a szentesi Rákóczi utcai Mintabolt üzletvezetője az étolajjal elkevert fűszerkeverékbe fél citrom levét is beleteszi, ebben forgatja meg a nyers hússzeleteket. A citromsav rostlazító hatású, porhanyósabbá teszi a húsokat. Ízlés szerint foghagymát is javasol a páchoz. Sütés előtt legalább 1 napig a bepácolt húst jól zárható edényben a fűtőben tárolja.   Grillezéshez használható továbbá a sertésmáj, az utóbbi két évben egyre népszerűbb a bőrös malachús is a tárcsákon – hallhattuk.
A szentesi Zöldségpiac melletti mintabolt kínálata megtalálható Csongrádon is, az ottani mintabolt a Fő utca 20-24. szám alatt szolgálja ki a vásárlókat. A további mintaboltok: Kecskemét Piaccsarnok, Budai u. 2, Szeged, Mars tér Nagycsarnok, a buszpályaudvar mögött. Kellemes grillezést mindenkinek!

Kép és szöveg: dite x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.