MEGA kiállítás nyílt a Megyeházán – Az eredmények

A Koszta József Múzeum Omega – Gyöngyhajú lány c. kiállítása kapcsán, január végén meghirdetett alkotói pályázat eredményének kihirdetésére került sor április 26-án délután a Megyeháza aulájában. Beke Mari múzeumpedagógus a megnyitó alkalmával elmondta, hogy a pályázatra közel 400 pályamű érkezett. A legfiatalabbaktól a legidősebbekig, minden korosztály képviseltette magát. A műfaji sokszínűség és a kreativitás ugyancsak alátámasztja a MEGA meghatározást. Alkotások az ország számos pontjáról érkeztek, sőt még Lengyelországból is jelentkezett egy pályázó.

A múzeumpedagógus köszönetet mondott a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatójának a díjazás támogatásáért, majd ismertette a helyezéseket.

Az óvodás korosztályból Tomcsik Rebeka Szonja, Benedek Henrietta, Bányai Hanna és a Faragó testvérek, Marci és Gergő részesültek díjazásban.

A 6-10 éves korcsoportból I. Radics Léna, megosztott második helyen végzett Újszászi Eszter, Rozgonyi Nóra. III. helyezett Vígh Hanna. Különdíjat kapott a Galli János Alapfokú Művészeti Iskola Kerámia csoportja Csongrádról.  

A 10- 14 éves korosztályból I. lett Labát Vivien, II. Kovács Levente, a megosztott harmadik helyen végeztek: Rácz Boglárka, Török Alexa és Kovács Amira. Különdíjat kapott: Sipos Viktória.

A középiskolás korcsoportban I. Kollár Emma, II. Pelsőczi Amira Tímea, III. megosztva: Vass Liliána, Varga Noel. Különdíjban részesült a lengyelországi pályázó: Matylda Paszkiewicz.

A 18 éves korosztály felettiek versenyében az I. Darabos Zsuzsanna (Fonyód) Omega –varázs c. munkája lett. A II. helyezett a szentesi Vajda Krisztina, aki hanglemezekre készített különleges művészi illusztrációkat. A III. helyen Bárdi Andrea végzett Makóról. Különdíjban részesült az Omega dalai által ihletett gyöngyékszerekkel Nyíri Dánielné Panka és Poljakné Lantos Katalin. Elismerő oklevelet kapott a Kurca – parti Festő parti 8 alkotója, akik a Gyöngyhajú lány feldolgozásával neveztek a pályázatra.

A legtöbb és legszínvonalasabb pályamunkákat beküldő intézmények, és pedagógusaik is elismerésben részesültek, így a csongrádi Grotta AMI  részéről Almási Mariann tanárnő, a szentesi Jövőnkért AMI  képviseletében Csorba Ildikó tanárnő, a makói művészeti iskolák képviseletében Bárdi Andrea és Kocsisné Maráczi Margit tanárnők.

A kiállítás május végéig tekinthető meg a Megyeháza aulájában.

További képekkel a Facebook oldalunkon https://www.facebook.com/visszavar/?fref=ts folytatjuk! Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.