Húsvét hétfőn, Kézműves Ízek Fesztiválja

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület tizedik, jubileumi Kézműves Ízek Fesztiválját rendezte ma, húsvét hétfőn a Művelődési és Ifjúsági Házban. A délelőtt és a kora délután folyamán a helyi és környező településekről érkezett vendégek, gasztronómiai helyi sajátosságokból, mint a túrófánk, rétes, fonott kalács, csöröge, különféle sütemények és italok, kóstoltattak, miközben a Zöldág Hagyományőrző Szakkör tagjai több műsorszámot is bemutattak. Néptánccal, húsvéti egyházi énekek bejátszásával, az alkalomhoz illő versekkel, a gyerekekre is gondolva, mesével lepték meg az ünnep napján a rendezvényt meglátogató közönséget.

Ördöglakat és más érdekes trükk. A gyerekek nagyon élvezték.

A rendezvény alatt többször is bemutatkozhatott az orosházi dobkör Batka István vezetésével, ez alkalommal három dobkör tagjaiból állt össze a Lelki Egységet, Egyetemes Szeretetet hirdető, ősi Táltos és Sámán hagyományokat felidéző és megismertető színpadi produkció.

Közben a vetítő teremben előadások és filmvetítések idézték fel városunk értékeit, valamint az ünnep egyházi és világi jelentőségét, üzeneteit.

16.00 és 17.00 óra között népzenei gálával ért véget a rendezvény, amelyen Balla Tibor többszörös Arany Páva díjas népzenész, az orosházi dobkör, Debreczeni -Kis Helga Arany Páva díjas és Nívódíjas népzenész, valamint a hódmezővásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes műsora szórakoztatta a közönséget.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.