Ünnepi előzetes a derekegyházi vágóhíd termékeivel – Lángolt kolbász és szívsonka a család asztalára

Már csak egy-két nap választ el bennünket az idei húsvéttól. A Derekegyházi Húsvágó- és Feldolgozó Üzem mintaboltjaiban folyamatosan kaphatók a hagyományos érlelésű, keményfa fűrészporon füstölt parasztsonkák, parasztlapockák. A hálós sonka általában kilós, 2,5 kilós. Már ugyancsak kapható füstölt tarja, füstölt csülök, szépek, gusztusosak. Ezeknek a füstöltáruknak fontos értéke, hogy hosszú ideig eltarthatóak. A csípős és csemege, kuláréba töltött vastagkolbász mellett most már a derekegyházi lángolt kolbász is folyamatosan vásárolható Szentesen a Zöldségpiac melletti mintaboltban. Kiváló az állaga és nagyon finom.

A szívsonkáról néhány gondolat: nem csak azért nevezik így ezt a füstöltsonkát, mert szív alakú. Azért is, mert a sertés hátsó sonkájából formázzák a hentesek, amit a comb szíveként szoktak emlegetni. Szűcs Antal üzletvezető elmondta, hogy a szívsonka bal felén találjuk a fehér-, mellette a feketepecsenyét, majd a dió és a kereszt fartő alkotja ezt a különlegességet. Válogassanak közülük kedvükre!

A szentesi Zöldségpiac melletti mintabolt kínálata megtalálható Csongrádon is, az ottani mintabolt a Fő utca 20-24. szám alatt szolgálja ki a vásárlókat. A további mintaboltok: Kecskemét Piaccsarnok, Budai u. 2, Szeged, Mars tér Nagycsarnok, a buszpályaudvar mögött. Kellemes, örömteli ünnepi készülődést kívánunk mindenkinek! Fontos továbbá, hogy a mintaboltok nagypénteken is nyitva tartanak!

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.