Könyvajánló: Cseppben az élet

Béres Klára: Cseppben az élet – Béres József életútja című könyvét szeretném kedves olvasóink figyelmébe ajánlani.

Könyvét, egyfajta kötelező olvasmányként ajánlja a szerző:
“Nem szerénytelenségből, vagy önteltségből, hanem abból a meggyőződésből, hogy egy kivételes ember, kivételes életútját végigjárva olyan erőforráshoz juthatunk, melyre kivétel nélkül mindenkinek szüksége van. Példát kapunk szorgalomból, kitartásból, emberségből, igaz értékekből. Példát, melyből meríthetünk, melyre támaszkodhatunk, mely eligazít, ha válaszúthoz érünk. És hitet. Hitet abban, hogy létezik a Gondviselés, és győz az igazság.”

A könyv Dr. Béres József születésének 90. évfordulója alkalmából jelent meg az Akovita Kiadó gondozásában.
A Duna Televízió most tűzte műsorára a szentesi születésű Gáspár Tibor főszereplésével a Béres Csepp feltalálójának életét bemutató filmsorozatot, mely a kötet alapján készült.

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. Miközben a film érzelmekben gazdag jelentekben követi a Béres Csepp megszületésének érdekfeszítő, pergő eseményeit, a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcát, objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról, a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról.

Napjainkban különösen fontos és aktuális, hogy felelevenítsük Béres József elkötelezettségét, és azt a morális értékrendet, melyet ránk hagyott.
Lantos Eszter

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41702 online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.