“Őrizzük meg értékeinket együtt” – X. Kézműves Ízek Fesztiválja Szentesen

  2019. ÁPRILIS 22-ÉN, 10-TŐL 17 ÓRÁIG. Szentes – a színek és az ízek városa – látogasson el Ön is hozzánk!

Számos látnivaló, műemlék épületek, gyönyörű parkok és sétányok, kulturális programok, világszínvonalú zenei rendezvények várják Önt és kedves családját egész évben ebben a napsütötte, üde alföldi kisvárosban.

 A barátságos település eseményei között hamarosan a Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválján köszönthetjük valamennyi idelátogató vendégünket 2019 Húsvét hétfőjén (április 22-én, 10 órától 17 óráig), immár tízedik alkalommal! A jubileumi fesztiválon a korábbi évek hagyományát követve ezúttal is az ízletes, házias, (nem csak) húsvéti étkeké lesz a főszerep, kiegészítve a már jól megszokott és kedvelt vásári forgataggal, gasztronómiai és zenei, valamint kulturális előadásokkal, gyermekprogramokkal, lovas kocsis városnézéssel.

 Hagyományőrző és újjászülető népi mesterségekkel, szívmelengető történetekkel, népzenével és ínycsiklandó ételekkel készülünk idén is Húsvét ünneplésére, kedves vendégeink, kicsik és nagyok fogadására.

A fesztivál helyszíne a Művelődési és Ifjúsági Ház öt terme, szabadtéri színpada és a Kurca folyó partja.

A rendezvény különlegessége az idén is, hogy nem csak hagyományos népi ételeket készítenek, de be is vonják abba az érdeklődőket, megkóstolhatják azokat és a mesterfogásokon kívül az ételek receptjét is megkaphatják a látogatók.

Helyszín: 6600 Szentes, Tóth József utca 10-14.

Részletes program:

10 órakor ünnepélyes megnyitó

10-16 óráig kiállítások, kóstolás, gyermekfoglalkozások, műsorok, előadások 5 helyszínen

11-16 óráig lovas kocsis városnézés

16-17 óráig a szabadtéri színpadon népzenei és néptánc előadás                 

A Művelődési és Ifjúsági Ház pódiumtermében a sütés-főzés mellett a színpadon egész nap előadásokat nézhetnek és hallgathatnak az érdeklődők, folyamatos programok váltják egymást: népi muzsika, néptánc és más előadások. A látogatók pedig locsoló versekkel készüljenek, amit megoszthatnak másokkal.

A gyermekfoglalkoztató programok is az ünnep témakörét dolgozzák fel. Régi népi játékokat és Gézu bohóc trükkjeit is kipróbálhatják a fiatalok.

Kézművesek munkájába is bekapcsolódhatnak a fesztivál vendégei, olyan régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg, mint a kovácsolás, fafaragás, agyagművesség.  Emellett a népi hímzés és tojásfestés művészetét is gyakorolhatják.

Bízva a szép tavaszi időben a Kurca parton és a szabadtéri színpadon is sok látnivalóval, enni-innivalóval, színvonalas műsorral és még sok további meglepetéssel is várják a kedves vendégeket a szervezők!

Szeretettel várjuk látogatóinkat:

Szentesi Vendégszeretet Egyesület

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.