Megújult a tajga

A Koszta József Múzeumba azért kaptunk meghívást, hogy értesüljünk róla, és tovább adjuk az információt a jövőbeni látogatók számára: megújult az Omega kiállítás tajga jelenete.

Jovan Zoltán tárlatvezető érdeklődésünkre elmondta, már nagyon sokan tapasztalták meg az élményt, amelyet az Omega kiállítás termeit összekötő tajga jelenet zenei, fénytechnikai, képi és hangi adottságai tesznek teljessé, a valóságos szibériai táj és naplemente illúzióját keltve.

A kiállítás megnyitója óta eltelt időben, köszönhetően a magas látogatószámnak, a tajga járófelülete elkopott. A kiállítás hátralévő idejére is szeretnék biztosítani az eredeti élményt, ezért került sor a felújításra – hallhattuk. A javítandó felület lényegében az eredeti illúzió hanghatásaiért felelős. Kicserélték tehát azokat a fehér plexi táblákat, amelyek úgy kerültek rá vatelin anyagra, hogy a köztük lévő granulátum a jeges szibériai hó ropogását illusztrálja. A látogatók többsége, elmondásuk szerint, ilyen kiállítási élménnyel még nem találkozott. Felfrissítették továbbá a műhavat is, amelyen a Léna c. ballada trojkája (az öreg szánkót Csongrádról ajánlották fel a kiállítás számára) közlekedik.

A kiállítás május végéig látogatható a múzeumban.

Kép és szöveg: dite.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.