“Rejtelmek, ha zengenek…” – A pedagógus másik világa

Szombaton, április 6-án nyílt meg a Tokácsli Galériában a XXII. alkalommal megrendezett „Rejtelmek, ha zengenek…” Alkotó pedagógusok régiós képzőművészeti tárlata. Az önkormányzat, a Szentesi Művelődési Központ és a Pedagógusok Szakszervezete Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete rendezésében kiírt pályázat anyagából 28 alkotó alkotásaiban gyönyörködhet a közönség április 27-éig.

Az idei díjazottak: Tari László Csongrádról, Erdei Gáborné Makóról, Hódi Katalin Kistelekről, Pokomándy Zsuzsanna Hódmezővásárhelyről, Kispálné Fejes Erzsébet, aki a Szentesi Önkormányzat Alkotói Díját is megkapta, Szentesről, valamint Maczelkáné Rónyai Julianna ugyancsak Szentesről.

Garainé Szász Katalin munkái.

Szirbik Imre polgármester megnyitó köszöntőjében mély tisztelettel szólt arról a kettősségről, amelynek a kívülálló számára egyik természetes megnyilvánulása a pedagógus hivatása, amikor az egyszeri és megismételhetetlen „anyagból”, a diákból, az emberpalántából a pályáján elinduló ember csodája születik. Ami azonban a paravánokon van, az másik világ – mondta. Ezek az alkotások arról adnak számot, hogy az emberben a napi teendők elvégzése után marad mondanivaló a világról, s azt belülről át akarja adni. Mindkét világuk az alkotó pedagógusoknak példaértékű, hiszen a szépet, a jót, az emberit különféle módon képesek megmutatni.

A megnyitón közreműködött a pedagógusokból álló Vadrózsa Énekegyüttes, és Csézy gyönyörű dalát énekelte a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola kamarakórusa Vajdáné Balogh Ida tanárnő vezényletével.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.