Hármas együttműködésben újulhat meg a Koszta iskola

Néptáncoktatás is folyik az iskolában Bagi Ferenc vezetésével.

Április 2-án sajtótájékoztató keretében ismertette Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója és Szirbik Imre polgármester annak a megállapodásnak a részleteit, amelyek a Koszta József Általános Iskola közeljövőben történő felújítását szolgálják.

A sajtótájékoztatóra ily módon az iskolában került sor, s ez alkalommal mód nyílt arra is, hogy a Tankerületi Központ igazgatója a közelgő beiskolázással kapcsolatos tudnivalókra is felhívja a figyelmet.

Torday Henrietta kommunikációs referens köszöntötte a sajtó munkatársait. A képen balról: Szirbik Imre polgármester, Balázs József a Tankerületi Központ igazgatója és Szemerédi András igazgató.

 A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatala az illetékességi területén lévő általános iskolák számára meghatározta az általános iskolai beiratkozás időpontját, mely április 11. és 12-én 8.00 és 19.00 óra közötti. Az általános iskola köteles felvenni azt a tanulót, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik. A szülő szabadon választhatja meg azt az oktatási intézményt, amely gyermeke érdeklődésének, képességeinek, adottságainak a legjobban megfelel. Balázs József kiemelte, a pályaválasztás már az óvodában elkezdődik, és folytatódik az általános iskola kiválasztásával, hiszen a gyermek rátermettsége akár a sport, akár a művészeti oktatás által már nagyon korán, óvodás korban megmutatkozik.

Arra vonatkozóan, hogy a 215 fős gyermeklétszám kevésnek bizonyul, megjegyezte, az elkövetkező években ez a szám növekedni fog. Minden iskolában most két osztályt terveznek indítani, így 14-27 fős osztályokkal lehet számolni.

Az oktatás feltételeihez szorosan hozzátartozik az iskolai infrastruktúra fejlesztése. A Tankerületi Központ nagy figyelmet fordít erre, ezért a Koszta József Általános Iskola műszaki állapotának felmérése alapján megállapítást nyert, hogy a tetőszerkezet felújításra szorul, melynek költségével idei költségvetésükben számolnak. Balázs József elmondta, hogy még ebben a hónapban a közbeszerzési eljárás kiírására sor kerül, a tetőszerkezet felújítását, a vízzáró réteg kialakítását és a hőszigetelést még az év folyamán elvégezik. A Tankerületi Központ igazgatója köszönettel szólt a szentesi önkormányzat együttműködéséről és átadta a szót Szirbik Imre polgármesternek.

A polgármester szólt az iskolai szülői munkaközösség vállalásairól, amelynek célszerű feltétele az épület külső rendbetétele. Így az állam, az önkormányzat és a szülők közösen gondoskodnak az oktatás zavartalanságáról. Az önkormányzat a közös beruházáshoz szorosan kapcsolódó nyílászárók cseréjét finanszírozza, hogy azután az épületben a festést, takarítást a szülők meg tudják oldani.

Az 5. évfolyamos Mácsai Juliána, Felföldi Luca és Mészáros Lili bakonyi népdalokat adott elő. Felkészítőjük Molnár Henrietta tanárnő.

A polgármester arról is beszélt, hogy az iskola megújulása fontos kiegészítése annak a projektnek, amelynek keretében a Hősök Erdeje megújításával a városrész mindennapjai válnak sokkal komfortosabbá.

Szemerédi András igazgató megköszönte, hogy az együttműködés az iskola fejlesztése érdekében létrejöhetett. Örömmel várják a beiratkozókat április 11-12-én.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.