Farsangolás Újszentesen

Immár vége a mulatozásnak, a farsangi időszaknak, elkezdődött a negyven napos böjt. Ám február 22. még a farsangi időszakhoz tartozott, amikor az Árpád Szabadidős Sport Egyesület szervezésében útra kelt a testvértelepülés Újszentesre a szentesi „vadrózsák”. A rendezvényen részt vett Szentes Város Képviselő-testülete delegációja is, polgármester úr vezetésével.

A Szentesi Vadrózsa Énekkar nyolc lelkes tagja a Deák Ferenc Általános Iskola tanárnője, Vajdáné Balogh Ida vezetésével működik. Tagjai nyugdíjas pedagógusok, akik szívesen énekelnek népdalokat. Most pajzán dalokkal készültek, alkalmazkodva a farsang hangulatához. Nagy sikert arattak. A helybeliek változatos, vidám műsorral ünnepelték a farsangot, amibe nagyon jól illett a szentesiek szereplése.
A szünetben érkezett a meglepetés, igazi farsangi fánkot kínáltak a vendéglátók, majd folytatódott a jó hangulat. A szórakoztató program után következett a finom vacsora, s kezdetét vette a báli hangulat, ami hajnalig tartott.
A kórus nem először járt Újszentesen, a helybeli háziasszonyok lelkes csoportja, „A háziasszonyok” csoport szeretettel, barátsággal fogadta a „vadrózsákat”, erősítve a már kialakult és kezdeti barátságokat. Ez a sikeres, élményekkel gazdag út tovább erősítette a kapcsolatot az énekkar tagjai között is.
Természetesen a „Vadrózsa” énekkar itthon is szívesen énekel, színesítve a rendezvények színvonalát. Sok sikert kívánok nekik, közös élményeket örömteli éneklést!
füredi zsuzsa

Megjelent a http:// http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41701 online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.