Lakossági tájékoztató a fás szárú növénypótlások önkormányzati támogatásáról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete lakossági fás szárú növénypótlások finanszírozására önkormányzati éves költségvetési alapot hozott létre, amely alapján:

A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője által a lakossági ügyfél részére kiadott fás szárú növény kivágási engedélyben (továbbiakban: Határozat) megjelölt pótlási kötelezettségnek megfelelő fajú, fajtájú fás szárú dísznövény vásárlásához önkormányzati támogatást biztosít.

Az önkormányzati támogatás mértéke:

Egy lakossági ügyfél évente maximálisan 2 db díszfa vagy díszcserje vásárlása esetén bruttó 3.000,- Ft/db értékben (évente maximum bruttó 6.000,- Ft) kaphat önkormányzati támogatást.

Az önkormányzati támogatásra jogosult lakossági ügyfél a Faiskolában az önkormányzati támogatás mértékével csökkentett bruttó árat fizeti meg. A támogatás kizárólag csak az veheti igénybe, akinek a Határozatban meghatározott pótlási kötelezettsége a 2018-2019. évre vonatkozik.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a támogatás igénybevételéhez a Faiskolában le kell adni a Határozatot!

A támogatást a Szentesi Díszfaiskolában (Vásárhelyi út) és a Szalva és Tóth Kert Kft-nél (Gázos kövesút és az elkerülő út kereszteződésétől a gát felé haladva) 2019. november 30-ig vásárolt fás szárú növények után lehet csak igénybe venni.

Fotó archív: Városi Visszhang

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.