Sportolók köszöntése 2019 – Életműdíj Badár Sándornak

Március 1-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban rendezte meg Szentes Város Önkormányzata a hagyományos ünnepségét, ahol az elmúlt év kiváló sportolóinak elismerésére került sor. Idén Badár Sándor, a Szentesi Kinizsi Természetjáró Szakosztály vezetője kapta az “Életműdíjat”.

Badár Sándor életútjáról: 1937-ben született Szentesen. 1965-től lett szervezett természetjáró. A szentesi Spartacus természetjáró szakosztálynál kezdte pályafutását, a sportkör tagja volt 1994-ig. Emellett a Pedagógus Fáklya szakosztály és a Király Albert úttörő szakosztály vezetője és több száz szentesi gyermek felkészítője volt az akkori úttörő olimpiákra.

1970-ben ezüstjelvényes túravezető lett. 1980-tól 2005-ig a Szentesi Kinizsi Természetjáró Szakosztályának a szakosztály-vezetője, jelenleg is tagja az egyesületnek. A gyalogos szakágon belül a túraversenyek állnak hozzá a legközelebb. 1990-ben a Csongrád Megyei Természetjáró Szövetség vezetőségi tagja lett. 1995-től a Magyar Természetbarát Szövetség vizsgabiztosaként a túravezető képzés és a tájékozódási túraversenyek ellenőrző bírójaként tevékenykedett. Továbbra is rendszeres szervezője a Természetjáró gyerekek és Diákok megyei és regionális találkozóinak. A „Csík Judit emlékverseny” térképes feladatait, valamint az „Ember a gáton” teljesítménytúra indítóbírói feladatait a kezdetektől végzi. 

Sok elismerés mellett a „Természetjárás fejlesztéséért” ezüst és arany fokozata a legmagasabb országos elismerése. Jelenleg a Tájékozódási csapatversenyeken csapatvezetőként, valamint a Teljesítménytúrák résztvevőjeként, elismert tagja a szentesi csapatnak.

Fotó: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.