Évértékelő a kapitányságnál – Plusz ezer óra a közterületen

Március 5-én tartotta éves munkaértekezletét a Szentesi Rendőrkapitányság állománya. Az állománygyűlést követő sajtótájékoztatón rögzítettük az elhangzottakat.

A sajtótájékoztatón Balogh Szabó Imre r. alezredes, kapitányságvezető beszámolt az elmúlt év bűnügyi adatairól, arról, hogy a kapitányság 2008-ban is eredményes volt a bűncselekmények felderítését illetően.

(Balogh Sz. Imre r. alezredes beszámolójának első része)
(… arról, hogy egyharmaddal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, a kapitányság területén emberölés nem történt, negyvenszer garázda jellegű bűncselekményekben, negyvennyolcszor kábítószerrel összefüggő ügyekben jártak el…)

A kapitányságvezető beszélt arról, hogy jelentősen gyarapodott az állomány létszáma, így mintegy ezer órával több időt töltöttek a közterületeken, mint korábban. A lakosság biztonságérzetének javítása a jövőben is céljuk. Munkájuk hatékonysága a társszervek visszajelzései alapján is kielégítő, azaz minőségibb munkát végeznek, mint korábban. Hasonlóan pozitív értékelés hangzott el a közlekedésrendészet területéről. A kapitányság épületét is felújították tavaly.

(Balogh Sz. Imre alezredes beszámolójának második része)
(…arról, hogy csökkent a halálos kimenetelű bűncselekmények száma, a baleseteknél azonban a gyorshajtás továbbra is vezető ok, százhatvanhat vezetői engedélyt vontak be…

 Az állománygyűlésen öt kolléga részesült elismerésben, ők: Bűnügyi területen Csányi Konrád r. főtörzszászlós, a közrendvédelemben Gergely Zsolt r. főtörzszászlós, a közlekedésrendészetnél Szabics Norbert r. főtörzsőrmester, az igazgatásrendészetről Konczné Tóth Mária főhadnagy, közalkalmazottként Bagyinszkiné Staberecz Edit.

Lukács János r. dandártábornok, megyei főkapitány a megyében és Szentesen kiegyensúlyozott munkavégzésről beszélt. Nem volt olyan szentesi rendőr, akit fegyelemsértés miatt eljárás alá kellett volna vonni. Az állomány munkájának színvonalát támasztja alá az a tény is, amiről az értekezleten Szirbik Imre polgármester számolt be, hogy az eddig megtartott negyven fogadóórája során mindössze három olyan téma merült fel, amely a Szentesi Rendőrkapitányságot érintette, – hallhattuk.


Egy hozzászólás “Évértékelő a kapitányságnál – Plusz ezer óra a közterületen” bejegyzésre

  1. Aggódó szentesi:

    “A kapitányságvezető beszélt arról, hogy jelentősen gyarapodott az állomány létszáma, így mintegy ezer órával több időt töltöttek a közterületeken, mint korábban. A lakosság biztonságérzetének javítása a jövőben is céljuk.”
    Tényleg így van? Kérdezzék meg erről Tabajdi Gyuri bácsit is a baleseti sebészeten! Vagy a többi sebesültet, sértettet vagy kárvallottat, akiket a szentesi közterületeken cigány suhancok vertek véresre és eszméletlenre!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.