Farkas Sándor és Gémes László a szentesi kórház ápolóit köszöntötte

Február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját a Magyar Országgyűlés a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította 2014-ben. Kossuth Zsuzsanna, Kossuth Lajos húga, akit bátyja a tábori kórházak ápolás felügyeletével bízott meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején.

Zsuzsanna nagyon lelkiismeretesen szervezte meg a forradalom sérültjeinek ellátását szerte az országban, 72 tábori kórház létrejöttében segédkezett. A forradalom bukása után azonban el kellett hagynia szeretett hazáját. A sok megpróbáltatás egészségi állapota fokozatos romlásához vezetett. New York-ban hunyt el 37 évesen. Tettei, áldozatkészsége alapján ő lett hazánk első főápolója.

Ma délután, immár harmadik alkalommal kereste fel a Dr. Bugyi István Kórház ápolóit Farkas Sándor országgyűlési képviselő, agrárminiszter-helyettes. Ezúttal a látogatásra elkísérte őt Gémes László, Szegvár polgármestere is. Nem érkeztek üres kézzel, a kórház minden osztályát meglátogatták és minden ápoló részére átadtak 1-1 szál virágot, és a köszönetüket.

Dr. Szilágyiné Kádár Irén ápolási igazgatótól megtudtuk, a kórház ápolói létszáma teljesen feltöltött. Az utóbbi években rengeteget javult a hivatás presztízse. Sokat segítenek ebben a képzési lehetőségek, az ápolók előmenetelét a kórház támogatja, segíti, kihasználva a pályázati lehetőségeket is. Az a cél, hogy minél képzettebb, minél több felsőfokú végzettséggel rendelkező ápoló segítse nap, mint nap az orvosok munkáját.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.